​Προπηλακισμό φωτορεπόρτερ από υποστηρικτές της «Χρυσής Αυγής» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ.

Σε ανακοίνωση της, αναφέρει πως οι δυο φωτορεπόρτερ δέχτηκαν αναίτια επίθεση παρουσία της Αστυνομίας, λίγη ώρα αφότου έφτασαν στο Εφετείο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι δύο βουλευτές της, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός όπου και επρόκειτο να απολογηθούν.

Μάλιστα η ΕΣΗΕΑ υποστηρίζει πως οι υποστηρικτές της «Χρυσής Αυγής» δεν αρκέστηκαν σε λεκτικές ύβρεις, πετροπόλεμο και απειλές κατά λειτουργών των ΜΜΕ, αλλά προχώρησαν και σε βιαιοπραγίες:

«Χτύπησαν γυναίκα φωτορεπόρτερ, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να διαλύσουν τη φωτογραφική της μηχανή, και επιτέθηκαν σε συνάδελφο φωτορεπόρτερ ρίχνοντάς τον στο έδαφος, κλωτσώντας στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο».

Τονίζει δε, πως «σε όλη αυτή την επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοί μας η αστυνομία ήταν απούσα παρά την παρουσία της, αφού οι αστυνομικοί ήταν θεατές σε όλο αυτό το σκηνικό».

Και καταλήγει λέγοντας:

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν απέναντί τους με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας. Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια».