Η Βιέννη, το Γκρατς και το Ίνσμπουργκ είναι οι τρεις πόλεις που διεκδικούν την Eurovision του 2015, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, μετά την εξέταση όλων των υποψηφιοτήτων!

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η απόφαση για τον χώρο που θα στεγάσει τον 60ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού θα ανακοινωθεί εντός του Καλοκαιριού, με τις διεργασίες στο παρασκήνιο να έχουν πάρει «φωτιά». Οι τρεις διαγωνιστικές βραδιές θα γίνουν, είτε στις 12, 14 και 16 Μαΐου ή στις 19, 21 και 23 Μαΐου.

Οι τρεις υποψηφιότητες, στις οποίες έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, είναι:

Βιέννη

Η αυστριακή πρωτεύουσα διεκδικεί τον διαγωνισμό με δύο χώρους: το στάδιο «Stadthalle» και το εκθεσιακό κέντρο «Wiener Messe».

Το «Stadthalle», το οποίο οι φήμες θέλουν ως το φαβορί στην «κούρσα» γ��α την Eurovision, χτίστηκε την περίοδο 1953 – 1958 και χωρά περίπου 16.000 ανθρώπους. Διαθέτει έξι επιμέρους χώρους και, εκτός από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και θεατρικές υπερπαραγωγές, έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Stadthalle-Wien.jpg

Το «Wiener Messe» μέχρι το 2008 υπήρξε σταθμός του μετρό. Μετά από ανακαίνιση, έγινε σημαντικό εκθεσιακό κέντρο, που χωράει 25.000 κόσμο, ενώ κατά καιρούς φιλοξενεί συναυλίες.

messezentrum_wien (800x533).jpg

Γκρατς

To εκθεσιακό κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας, χωρητικότητας 11.030 θέσεων, είναι ο υποψήφιος χώρος. Ήδη, έχει φιλοξενήσει συναυλίες και φεστιβάλ, ενώ προσεχώς θα εμφανιστούν εκεί οι Πήτερ Γκάμπριελ και Τζέιμς Μπλαντ.

Grazer_Stadthalle (800x467).jpg

Ίνσμπρουκ

Η γνωστή στους λάτρεις των χειμερινών σπορ πόλη έχει φιλοξενήσει δύο φορές τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964 και το 1976 και προτείνει το περίπου 8.000 θέσεων Ολυμπιακό Στάδιο! Εκτός από αθλητικά events, εκεί έχουν εμφανιστεί οι Ρόλινγκ Στόουνς, Τζ�� Κόκερ, Σίμπλι Ρεντ, Στινγκ, Πινκ και Λένι Κράβιτζ.

Olympiahalle-Innsbruck.jpg

Eπιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου