«Έπος», «θαύμα», «μύθος» είναι μερικές μόνο από τις λέξεις με τις οποίες τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για την πρόκριση της Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ, που έκανε ακόμα και την γερμανική «Βild» να… ξ��χάσει το φαρμάκι που συνήθως στάζει για την χώρα μας!

Με διθυραμβικά σχόλια, όλη η Υφήλιος μιλά για την γαλανόλευκη αγαπημένη, χωρίς να λείπουν και οι συσχετισμοί με την οικονομική κατάσταση και τους Έλληνες που απέκτησαν ένα λόγο για να χαμογελάσουν.

Μερικοί από τους τίτλους των διεθνών ΜΜΕ:

Gazzetta dello Sport (Ιταλία): «Έκπληξη κι ελληνικό θαύμα. Με πέναλτι του Σαμαρά ο Ντρογκμπά έμεινε εκτός»

Globo Esporte (Βραζιλία): «Μυθολογικό»

Ole (Αργεντινή): «Το ελληνικό θαύμα»

Record (Πορτογαλία): «Πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Φερνάντο Σάντος στους ''16''»

Daily Mail (Αγγλία): «Η λέξη είναι Ελλάδα! Ο Σαμαράς έσπασε τις καρδιές των Ιβοριανών με ένα δραματικό πέναλτι την τελευταία στιγμή, που σφράγισε μία ιστορική πρόκριση στους "16"»

Kicker (Γερμανία): «Γερά νεύρα ο Σαμαράς και η Ελλάδα συνεχίζει»

L΄ Equipe (Γαλλία): «Οι ''Ελέφαντες'' έπεσαν από τον Όλυμπο»

A Bola (Πορτογαλία): «Η Ελλάδα νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στους "16"»

Winsports (Κολομβία): «Με γκολ στις καθυστερήσεις η Ελλάδα έκλεψε την πρόκριση»

Tuttosport (Ιταλία): «Η Ελλάδα πέταξε στους "16"»

BBC (Αγγλία): «Δραματική πρόκριση της Ελλάδας στους ''16''»

Bild (Γερμανία): «Απίστευτο!!! Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση μόλις με δύο γκολ. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία που δεν κατάφερε το ίδιο. Οι Έλληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό»

O Jogo (Πορτογαλία): «Η Ελλάδα στους "16"!»

Lancenet (Βραζιλία): «Έγραψε ιστορία! Η Ελλάδα στο τέλος του αγώνα πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση»

Goal.com (Αγγλία): «Το πέναλτι της τελευταίας στιγμής από τον Σαμαρά έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Σάντος. Η χρυσή γενιά της Ακτής Ελεφαντοστού διδάχθηκε ένα μάθημα από τους πανούργους Έλληνες»

Marca (Ισπανία): «Ελληνικό έπος στη Βραζιλία. Ο Σαμαράς έστειλε την Ελλάδα στην επόμενη φάση. Απόλυτα δίκαια επικράτηση, είχε την καρδιά και την πίστη των Σπαρτιατών»

Corriere dello Sport (Ιταλία): «Η Ελλάδα απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Μπονί ισοφάρισε το γκολ του Σάμαρη, όμως το τέλος ήταν συναρπαστικό με τον Σαμαρά να δίνει την πρόκριση με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό»