​Για την απόφασή του να πάει στο Κόντρα, αλλά και για τη νέα εκπομπή που θα παρουσιάζει στο κανάλι μίλησε ο Αιμίλιος Λιάτσος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην εκπομπή πολιτικού περιεχομένου που θα παρουσιάζει στο Κόντρα, τόνισε πως:

«Εγώ δεν κοιτάω τι κάνουν οι άλλες εκπομπές. Εγώ θα κοιτάξω τι θα κάνει η δική μου εκπομπή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η εκπομπή αυτή τη στιγμή γεννιέται, χτίζεται. Υπάρχει μια συμφωνία με τον Γιώργο Κουρή ότι θα είναι πέντε ημέρες την εβδομάδα, νυχτερινή, από τις 00:00-02:00. Θα είναι επικαιρότητας, που σημαίνει ότι θα ασχοληθούμε και με τα πολιτικά θέματα αλλά και με τα κοινωνικά. Δηλαδή με ότι είναι στην επικαιρότητα και απασχολεί τον Έλληνα πολίτη. Με καλεσμένους από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό χώρο, ανθρώπους της αγοράς και πολίτες εργαζόμενους. Η συμφωνία που υπάρχει είναι ότι η εκπομπή θα είναι χωρίς φίλτρα».

Παράλληλα, μίλησε και για το κυριακάτικο φύλλο της Κόντρα News «που κυκλοφορεί ήδη τις καθημερινές, το οποίο ελπίζω να είναι στα περίπτερα τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Και η εκπομπή θα ξεκινήσει περίπου την ίδια περίοδο».

Σχολιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα και κεντρικό σχολιαστή το Νίκο Χατζηνικολάου, λέει:

«Η παρουσία του Νίκου είναι σαφώς πολύ σημαντική. Νομίζω ότι είναι το πρόσωπο που προσελκύει μεγάλο αριθμό τηλεθεατών κι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το έχει αποδείξει αυτό. Έχει δικό του κοινό, που σε όποιο κανάλι πηγαίνει, τον ακολουθεί. Από εκεί και πέρα, η Μάρα Ζαχαρέα είναι μία πολύ καλή παρουσιάστρια, ενώ δουλεύει πολύ καλά ο ενημερωτικός τομέας ειδήσεων του σταθμού. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι δημοσιογράφοι στο Star, οι οποίοι το έχουν αποδείξει κι υπηρετούσαν ένα άλλο είδος ενημέρωσης, με το lifestyle δελτίο που υπηρέτησα κι εγώ επί 8 χρόνια, και το δελτίο στην στρατηγική που ήθελε να ακολουθήσει το κανάλι στα νεανικά κοινά στο 15-45, πρώτευσε. Αυτός ήταν ο τότε στόχος του καναλιού με το συγκεκριμένο δελτίο, με την συγκεκριμένη φιλοσοφία. Όταν το Star, θέλησε να αλλάξει ύφος το δελτίο και να γίνει ένα ενημερωτικό καθαρά δελτίο, έγινε η μεγάλη αλλαγή με πολλή μεγάλη επιτυχία. Το δελτίο πηγαίνει πράγματι παρά πολύ καλά με αποκορύφωμα την εκλογική βραδιά στις Ευρωεκλογές, όπου η νίκη ήταν για κάποιους μεγάλη έκπληξη. Για μένα δεν ήταν, το είχα προβλέψει, το είχα γράψει και στο ysterografonews ότι θα είχαμε την μεγάλη ανατροπή και μάλιστα είχα σημειώσει ότι το Star θα ήταν το μεγάλο φαβορί την ημέρα των εκλογών. Κ��ι πράγματι κέρδισε με 5, 5 μονάδες διαφορά. Ήταν πρώτο το Star, κι ακολούθησαν το Mega και o ΑLPHA».
Τέλος αναφερόμενος στο Mega στο οποίο είχε θέση κεντρικού παρουσιαστή δελτίου ειδήσεων στο παρελθόν, δεν κρύβει πως το κανάλι «είναι στην πλήρη απαξίωση των Ελλήνων τηλεθεατών. Το Mega την εποχή που εργαζόμουν εγώ, (αποχώρησα το 2004) ήμουν από τους πρώτους δημοσιογράφους που έφτιαξαν τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού. Από την ίδρυση δηλαδή της ιδιωτικής τηλεόρασης, το Νοέμβριο του '89. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, κι ενώ το Mega από το '89 μέχρι και το 2008, είχε καταφέρει κι είχε γίνει το brand name στην ενημέρωση, όταν ξεκίνησαν τα μεγάλα οικονομικά θέματα της χώρας, τα μνημόνια κτλ, στήριξε την πολιτική των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να έρθει σε απευθείας κόντρα με το αίσθημα και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ελληνικός λαός. Και σιγά σιγά άρχισε η απαξίωση του ενημερωτικού τομέα. Μιλάω περισσότερο για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που τρίμηνο με το τρίμηνο η τηλεθέασή του, κοίταζε προς τα χαμηλά, έχανε χιλιάδες κόσμου τηλεθεατών. Το αποτέλεσμα την στιγμή που μιλάμε, και έχω τα συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια μου, ήταν να καταλήξει τέταρτο στην τηλεθέαση των δελτίων και όλη την περίοδο του 8μήνου 9μήνου έχει ταλαιπωρηθεί παρά πολύ, έχει χάσει την πρωτιά και χιλιάδες τηλεθεατές».
Καταλήγει δε, πως ακόμα κι αν του γινόταν πρόταση δεν θα επέστρεφε, μιας και το Mega για εκείνον αποτελεί πλέον παρελθόν.