​ΕΝΟΧΟΣ για τις υποκλοπές που έπληξαν την αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοχ κρίθηκε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «News of the World», Άντι Κόλσον.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι ο Κόλσον την περίοδο που διετέλεσε διευθυντής της «News of the World» (2003-2007) είχε εμπλακεί σε παράνομη δραστηριότητα στην «καρδιά» της εφημερίδας, καθώς αποκαλύφθηκε πως δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τα κινητά τηλέφωνα διασημοτήτων, πολιτικών, ακόμα και θυμάτων εγκλημάτων.

article-2480886-191AF7F600000578-185_634x515.jpg
Μετά την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου, το ταμπλόιντ «News of the World» του ομίλου Μέρντοχ, δέχθηκε τεράστιο πλήγμα, συγκλονίζοντας τη Βρετανία και οδηγώ��τας στο κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας μετά από 168 χρόνια παρουσίας. Συνέπεια ακόμη των αποκαλύψεων, ήταν να καταρρεύσει η μιντιακή αυτοκρατοριία του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ.

Αντίθετα από τον Άντι Κόλσον ο οποίος κρίθηκε ένοχος, αθώα κρίθηκε η Ρεμπέκα Μπρουκς, η οποία υπήρξε προστατευόμενη του μεγιστάνα και ανώτατο στέλεχος της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ.

Να σημειώσουμε, πως ο Άντι Κόλσον, από το 2007 μέχρι το 2011 ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον, με τον βρετανό πρωθυπουργό να δηλώνει πως ήταν σφάλμα του η πρόσληψη του Κόλσον.

«Του έκανα ερωτήσεις για το αν γνώριζε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και εκείνος είπε ότι δεν γνώριζε. Δέχθηκα αυτές τις διαβεβαιώσεις και του έδωσα τη δουλειά», είπε ο Κάμερον.