Σου φαίνεται μακρινή υπόθεση η Eurovision του 2015; Κι, όμως, στην Αυστρία από τώρα… τρέχουν, με επτά χώρους να διεκδικούν την διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και το… αεροδρόμιο της Βιέννης!

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, υποψηφιότητα για να στεγάσουν τον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού έθεσαν η Βιέννη, το Γκρατς, το Ίνσμπρουκ, το Κλάγκενφουρτ, το Λιντς, το Ουντερπρεμστάτεν και το Βελς.

esc-2015-host-cities.jpg

Την ώρα που η Βιέννη και το στάδιο «Stadthalle» φέρονται ως το απόλυτο φαβορί, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στο αεροδρόμιο της πόλης!

Το διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης βρίσκεται στο προάστιο Σβέσατ και, εκτός του ότι εκεί θα καταφτάσουν όλες οι αποστολές των χωρών και οι επισκέπτες – θεατές της Eurovision, έχει άμεση και γρήγορη σύνδεση με την πόλη (με τρένο, σε 25 λεπτά), αλλά και χώρους στους οποίους θα μπορούσε να στηθεί η σκηνή!

Η επιλογή του χώρου που θα φιλοξενήσει την 60η Eurovision θα γίνει εντός του Καλοκαιριού. Εκτός, πάντως, από τον κατάλληλο χώρο, η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό πρέπει να έχει και κάποιες υποδομές, όπως για παράδειγμα εύκολη πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο, αλλά και καταλύματα για να φιλοξενήσουν τις αποστολές των χωρών και τους θεατές που θα συρρεύσουν.

Την ίδια ώρα, η κρατική τηλεόραση της Αυστρίας, ORF και η EBU καλούνται να αποφασίσουν και το τριήμερο του διαγωνισμού: θα είναι άραγε το 12, 14 και 16 Μαΐου ή το 19, 21 και 23 του μήνα;

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου