​Μετά τον Ιγκόρ Κορνέλιουκ, τον Ρώσο δημοσιογράφο, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στην πόλη Λουχάνσκ την Ανατολικής Ουκρανίας, βρέθηκε νεκρός και ο Άντον Βολόσιν, ο οποίος αγνοούνταν.

Όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, ο Κορνέλιουκ εξέπνευσε στο χειρουργικό τραπέζι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Βολόσιν πέθανε ακαριαία.

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, επικαλούμενο αυτόπτες μ��ρτυρες και επιζήσαντες δημοσιογράφους κάνει λόγο για συντονισμένη και στοχευμένη επίθεση, τονίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι στην περιοχή των βομβαρδισμών βρισκόταν το τηλεοπτικό συνεργείο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ της Τρίτης και συζήτησαν το ενδεχόμενο της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τον θάνατο δύο δημοσιογράφων της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

Ο Πέτρο Ποροσένκο από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα ληφθούν μέτρα για τη μεγαλύτερη προστασία των δημοσιογράφων.