​Η Τατιάνα Στεφανίδου σε συνέντευξή της, μίλησε για τη σχέση της με τον σύζυγό της Νίκο Ευαγγελάτο, τον Νικόλα και την Λυδία, την τηλεόραση, αλλά και τις κριτικές που έχει δεχτεί.

Να μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Έχεις κάνει ποτέ ψυχανάλυση;

"Βοηθήθηκα πολύ από τον Νίκο, γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να κάνω ψυχανάλυση. Έχουμε πάντα ο ένας τον άλλο. Είμαστε στην ίδια δουλειά, βιώνουμε τα ίδια πράγματα και ακόμα και με ένα βλέμμα καταλαβαίνεις τον άλλο. Υπάρχει μια τρομερή εξάρτηση, όπως αυτή που έχεις από τον ψυχολόγο σου, και ένα τρομερό δέσιμο ανάμεσά μας.Βοηθήθηκα πολύ από τον Νίκο, γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να κάνω ψυχανάλυση. Έχουμε πάντα ο ένας τον άλλο. Είμαστε στην ίδια δουλειά, βιώνουμε τα ίδια πράγματα και ακόμα και με ένα βλέμμα καταλαβαίνεις τον άλλο. Υπάρχει μια τρομερή εξάρτηση, όπως αυτή που έχεις από τον ψυχολόγο σου, και ένα τρομερό δέσιμο ανάμεσά μας."

Άρα ψυχαναλυτής σας είναι ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Ακριβώς.

Το αντίστοιχο εσείς για εκείνον;

"Είναι διαφορετική η αντρική θεώρηση των προβλημάτων. Οι άντρες θέλουν να νιώθουν ότι λύνουν μόνοι τα θέματά τους. Να μη νιώθουν αδύναμοι. Εγώ, πάλι, ως γυναίκα, για καθετί που μου συμβαίνει, θα του κλαφτώ. Αυτό με βοήθησε. Η οικογένειά μου, η σχέση μου, ο άντρας μου."

Tatiana-Stefanidou-People-53-1.jpg
Υπήρξε κάποια συνεργασία που να σας ζόρισε πολύ;

“Ναι. Όταν από τον ΑΝΤ1 πήγα στο Star, ο Σταμάτης Μαλέλης δεν ήθελε κοινωνική εκπομπή, αλλά κάτι πιο ανάλαφρο. Έτσι γεννήθηκε το ΜΙΛΑ, με τις τέσσερις κυρίες στο τραπέζι, που κράτησε λίγους μήνες. Έκανε πολύ άσχημα νούμερα τηλεθέασης και είχε κακή πορεία. Ζορίστηκα πολύ, ειδικά όταν σε μια μεγάλη σύσκεψη μου είπαν ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Το να ολοκληρώνεις κάτι που σκέφτηκες εσύ, στη μέση της χρονιάς, είναι πολύ δύσκολο. Πιέστηκα. Είχα στο μυαλό μου να το σύρω μέχρι το καλοκαίρι, αλλά μου ζήτησαν να το αλλάξουμε. Όντως, μετά την αλλαγή, από την επομένη κιόλας μέρα, πήγε καλά”.

Η πιο δύσκολη τηλεοπτική “μετακόμιση” ποια ήταν;

“Όταν μαζί με τον Νίκο φύγαμε από τον Alpha και πήγαμε στο Tempo, μαζί με πολλούς εργαζόμενους που μας ακολούθησαν. Ίσως ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μας, γιατί είχαμε κάνει οικογένεια, είχα γεννήσει τον Νικόλα και το Tempo, μετά από δύο μήνες, έκλεισε. Μείναμε στον αέρα κι εμείς και όλοι όσοι μας ακολούθησαν”.

Βλέποντάς το από απόσταση, τι λέτε; Άξιζε που κάνατε εκείνες τις gossip εκπομπές;

“Έχω αναρωτηθεί κι εγώ πολλές φορές για αυτό. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι από τα είκοσι ένα χρόνια που είμαι στην τηλεόραση οι gossip εκπομπές κράτησαν μόνο τέσσερα και το προϊόν που είχε τη μεγαλύτερη απήχηση τηλεοπτικά ήταν αυτές οι εκπομπές. Με λυπεί ακόμα και το γεγονός ότι τις περισσότερες προτάσεις συνεργασίας τις δέχτηκα εκείνη την εποχή. Ήμουν στο Alter και είχα τρία μεγάλα κανάλια να με παρακαλάνε να συνεργαστούμε. Ήταν κάτι πραγματικά αδιανόητο. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα, αν θα είχα πάει στον ΑΝΤ1 μετά το Alter, αν θα είχε συνέχεια η καριέρα μου ή τι θα ήμουν, αν δεν είχα κάνει τις gossip εκπομπές. Μπορεί, λοιπόν, εμένα να μη μου άρεσε και να το σταμάτησα, μπορεί να το έκανα ενοχικά, αλλά η ιστορία έδειξε ότι, αν δεν το είχα κάνει, δεν θα είχα αυτή την εξέλιξη”.

tatiana6.jpg
Τα κανάλια που σας ζητούσαν ήθελαν το ίδιο concept; Είχατε πρόταση και από το Mega για αντίστοιχη εκπομπή;

“Το ίδιο ακριβώς concept ήθελαν όλοι και, ναι, είχα πρόταση και από το Mega”.

Σας πείραξε που η απάντησή σας στον Θέμο Αναστασιάδη για το αν θα κάνατε πρωινό με τον Νίκο Ευαγγελάτο (σ.σ. απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα άρμοζε στο δημοσιογραφικό παρελθόν του συζύγου της) σχολιάστηκε και αρνητικά;

“Έγινε μόνο από δύο εκπομπές αρνητική κριτική, από τον Πέτρο κ��ι την Τζένη και από το Δέστε Τους. Ήταν επιλογή τους να το σχολιάσουν. Ο Πέτρος το πήρε προσωπικά, ενώ εγώ αναφερόμουν αποκλειστικά και μόνο στο σύζυγό μου. Δεν κρατώ σε κανέναν κακία. Ο κα��ένας, σύμφωνα με τα βιώματά του αλλά και την περίοδο που διανύει, αλλιώς αντιλαμβάνεται και ακούει”.

Tatiana-Stefanidou-People-53-9.jpg