​Τα σχέδιά του για… παιδική έκδοση φαίνεται πως είναι έτοιμο να υλοποιήσει το Facebook, καθιστώντας εφικτή την δημιουργία προφίλ για άτομα κάτω των 13 ετών!

Αν και το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει ηλικιακό όριο τα 13 χρόνια, είναι κοινό μυστικό πως πολλά παιδιά έχουν δημιουργήσει προφίλ, δηλώντας ψεύτικη ηλικία. Μάλιστα, οι ανήλικοι χρήστες υπολογίζονται σε 5,6 εκατομμύρια και το Facebook έχει ήδη διαγράψει περίπου 800.000!

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πρόσβαση των ανηλίκων σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και τα κρούσματα αποπλάνησης μέσω της σελίδας του, το Facebook ετοιμάζεται να βάλει μπροστά την πατέντα που έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστο το πότε θα λανσαριστεί, στο παιδικό Facebook, τα άτομα κάτω των 13 ετών θα μπορούν και νόμιμα να φτιάξουν λογαριασμούς με την επίβλεψη των γονιών τους. Πριν δημιουργηθεί το προφίλ, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν την ταυτότητά τους, ότι δηλαδή είναι πράγματι γονείς του συγκεκριμένου παιδιού και στη συνέχεια θα μπορούν να δημιουργήσουν τον λογαριασμό.

Μέσω ειδικής πατέντας, οι γονείς θα μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και υπηρεσίες, να ελέγχουν τα αιτήματα φιλίας, καθώς και τις εφαρμογές και παιχνίδια.