​Η Ειρήνη Μπαλτά που υποδυόταν την ραδιοφωνική παραγωγό «Χαρά Τσαλίκογλου» στην καθημερινή σειρά «Λόλα», έκανε τον ρόλο της πραγματικότητα… αφού πλέον εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός!

Η ηθοποιός έχει δική της καθημερινή εκπομπή από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μέντα 88».

image-e1396347932473-576x1024.jpg

Η ίδια που λάτρεψε αυτόν της το ρόλο και ταυτίστηκε πλήρως γράφει: «Θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση. Αγάπη για την υποκριτική. Οι πρώτοι μου ρόλοι. Αυτοσχεδιασμοί στα 6 μου χρόνια με τα νυχτικά της μαμάς μου μπροστά στον καθρέφτη της ντουλάπας! Μετά την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ακολουθούν κι άλλοι ρόλοι, στην τηλεόραση. Ένας από αυτούς, της ραδιοφωνικής παραγωγού. Μάλιστα, η εκπομπή μου λεγόταν «Πλάσματα της νύχτας»!!! Έρωτας με αυτό το ρόλο από την πρώτη ατάκα. Πλήρης ταύτιση με την ηρωΐδα που υποδυόμουν! Ναι, την ψώνισα κανονικά!!

Άλλοι ξεκινούν πίσω από τις κάμερες ή τα μικρόφωνα για να καταλήξουν στο γυαλί. Εγώ, όπως πάντα, απρόβλεπτο ψώνιο, τα έκανα ανάποδα τα πράγματα… Ξεκινώ το κυνηγητό του αληθινού ραδιοφώνου. Πρωτοξεκινώ στο διαδίκτυο. Πάντα όμως, βασικός στόχος τα FM. Στη στροφή του δρόμου η τύχη μού χαμογελάει: με κομμένη αναπνοή και τρέμοντας βρίσκομαι επιτέλους στην “Mέντα 88”. Πάρε ανάσα, μου λέει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, εγώ είμαι εδώ… και γίνεται “Μέντ”..οράς μου!!»