​Αναστάτωση έχει προκαλέσει το «χτύπημα» χάκερς στο eBay, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 128 εκατομμυρίων χρηστών του! Με ανακοίνωσή της, η γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών έδωσε οδηγίες προκειμένου να προστατευτούν οι χρήστες της.

Η επίθεση έγινε τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου και τις πρώτες του Μαρτίου, ενώ έγινε αντιληπτή πριν από περίπου δέκα ημέρες! Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χάκερς κατάφεραν να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης εργαζομένων του eBay, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μία βάση δεδομένων της ιστοσελίδας.

Όπως επισημαίνει το eBay, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία όπως ονόματα πελατών, passwords, email, ταχυδρομικές διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και ημερομηνίες γέννησης και δεν εκλάπησαν στοιχεία πιστωτικών καρτών ή ��ραπεζικών λογαριασμών.

Μετά τη διεξαγωγή εκτεταμένων ελέγχων, η εταιρεία διαπίστωσε πως οι χάκερς έκαναν συναλλαγές χρησιμοποιώντας στοιχεία από τους κλεμμένους λογαριασμούς και συνιστά στους χρήστες της να αλλάξουν αμέσως το password που χρησιμοποιούν!