Το ότι του αρέσει το νέο δελτίο ειδήσεων του Star επισημαίνει ο Αιμίλιος Λιάτσος σε συνέντευξή του, στην οποία σχολιάζει όλα τα τεκταινόμενα στον τηλεοπτικό χώρο!

«Μου αρέσει πολύ το δελτίο του Star. Τα έχουν καταφέρει η Μάρα Ζαχαρέα και ο Νίκος Χατζηνικολάου και ανταγωνίζονται πλέον τα άλλα δελτία ειδήσεων», λέει ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως δεν μετάνιωσε για την αποχώρησή του από το κανάλι, το 2011, καθώς είχε συμπληρώσει 8 χρόνια στο ίδιο πόστο και ένιωσε την ανάγκη να σταματήσει.

Σχολιάζοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ και την δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, ο πρώην γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρει: «ήμουν κάθετα αντίθετος για το μαύρο που σκέπασε στις 11 Ιουνίου του 2013 τις οθόνες των καναλιών της ΕΡΤ. Ήταν μια πολύ πρόχειρη και επιπόλαιη απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν διόρθωσε την κατάσταση. Ήμουν κάθετα αντίθετος, δεν έπρεπε να γίνει και πιστεύω πως και ο ίδιος πρωθυπουργός κατά βάθος το μετάνιωσε. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα έγκλημα διαρκείας».

«Η ΕΡΤ χρειαζόταν σίγουρα βαθιές τομές στην διαχείριση των οικονομικών και ορθολογισμό στο πρόγραμμα. Το λουκέτο όμως δεν ήταν η λύση, ήταν η εύκολη επιλογή που ζητούσε η τρόικα, να απολυθούν 2500 εργαζόμενοι και βρήκαν εύκολο θύμα την ΕΡΤ», συνεχίζει ο κ. Λιάτσος και προσθέτει: «τώρα βλέπουμε την κατάντια της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ» και διευκρίνισε απαντώντας στη σχετική ερώτηση: «δεν το λέω μόνο εγώ, το βλέπει όλος ο κόσμος, είναι ένα αποτυχημένο πρόγραμμα. Έχουν στις εκπομπές πρόσωπα που δεν τα κατάφεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, ο Παντελής Καψής, ο διορισμένος υφυπουργός αρμόδιος για τη ραδιοτηλεόραση, έκανε μια τραγική πορεία σε αυτό το 9μηνο. Ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη, μια άσχημη επιλογή και κακώς τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση».

Σχολιάζοντας τις τηλεοπτικές εξελίξεις, ο δημοσιογράφος απαντά σε ερώτηση για το δελτίο του Mega: «έπαιξαν πολύ μνημόνιο και το πληρώνουν. Υπηρέτησαν την μνημονιακή γραμμή την τελευταία τετραετία και αυτό τους κόστισε παρόλο που είναι σημαντικοί δημοσιογράφοι η Όλγα Τρέμη , ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Παύλος Τσίμας».

Για την απομάκρυνση του Νίκου Ευαγγελάτου από το ΣΚΑΙ, ο κ. Λιάτσος αναφέρει πως «έκανε καλή δουλειά και θεωρώ ότι είχε το πιο δυνατό δίωρο της ημέρας. Η εκπομπή του ήταν από τις καλύτερες και δεν ξέρω πως μπορεί να αναπληρωθεί», ενώ, για το�� Σταμάτη Μαλέλη επισημαίνει πως είναι φίλοι και ότι νομίζει πως θέλει να αλλάξει τον ΣΚΑΙ βάζοντας lifestyle εκπομπές που δεν έχουν μεγάλο κόστος και προσελκύουν δυναμικά νεανικά κοινά.