​«Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου, το οποίο παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων από το χώρο της εκκλησίας, της πολιτικής των γραμμάτων και των media.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του, το οποίο καταγράφει τριαντατέσσερις στυγερές ανθρωποκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

vlcsnap-2014-04-29-21h48m46s18.png
Ο γνωστός αστυνομικός ρεπόρτερ, αφηγείται όλες τις συγκλονιστικές υποθέσεις που χειρίστηκε στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας έτσι ακριβώς όπως τις έζησε.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις όχι μόνο συντάραξαν την Ελλάδα, αλλά αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την σύγχρονη εγκληματολογία.

«Είναι 100% αυθεντικές χωρίς ίχνος υπερβολής, χωρίς ίχνος διαστρέβλωσης. Έζησα λεπτό προς λεπτό όλες τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, δεν μου τις είπε κάποιος, δεν τις διάβασα , δεν τις άκουσα κάπου, τις δούλεψα», δήλωσε ο Πάνος Σόμπολος.

Το «παρών» στην παρουσίαση, έδωσαν συν τοις άλλοις, και πολλοί δημοσιογράφοι οι οποίοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τον Πάνο Σόμπολο, όλα τα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας.

vlcsnap-2014-04-29-21h48m04s116.png
Ανάμεσα τους, η Μάρα Ζαχαρέα, ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος ήταν και συντονιστής της συζήτησης, ο Παύλος Τσίμας, η Μαρία Χούκλη, και πολλοί άλλοι.

«Θα παρακαλέσω τον συγγραφέα σε καμιά 20αρια χρόνια να μου εκχωρήσει τον τίτλο " τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα", με τη διαφορά ότι εγώ θα γράψω βιβλίο για άλλα εγκλήματα» δήλωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου από τη θέση του συντονιστή.

vlcsnap-2014-04-29-22h03m10s209.png
Η Μαρία Χούκλη συμπλήρωσε, πως «δεν αφηγούμαστε απλώς τα γεγονότα, τα ζούμε. Και νομίζω αν υπάρχει κάποιος δημοσιογράφος ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτόν τον ��ρισμό, είναι ο Πάνος Σόμπολος», ενώ ο Σταμάτης Μαλέλης πρόσθεσε πως «όλοι τον ξέρετε με τη χαρακτηριστική του φωνή, όλοι τον ξέρετε να σας δίνει πληροφορίες, αλλά όλοι τον ξέρετε κυρίως, να είναι εκεί!»

Τέλος, ο Παύλος Τσίμας τόνισε πως «η διαφορά του Πάνου είναι ότι αντιπροσωπεύει και συνέχισε να αντιπροσωπεύει μέχρι τέλους μια εποχή της δημοσιογραφίας που το ρεπορτάζ δεν γινόταν από το τηλέφωνο, γινόταν με τα πόδια, λιώνοντας παπούτσια. Και ο Πάνος έχει λιώσει πολλά παπούτσια».

Όπως αποκάλυψε ο Πάνος Σόμπολος ετοιμάζει ήδη το επόμενο βιβλίο του που δεν θα αφορά σε εγκλήματα, αλλά σε τραγικά γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, έτσι όπως ο ίδιος τα έζησε και τα κατέγραψε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.