​Σε επιφυλακή βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο η Microsoft, καθώς εμφανίστηκε ένα κενό ασφαλείας στον Internet Explorer, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χάκερς ν΄αποκτήσουν εξ΄αποστάσεως, τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή!

Όπως αναφέρει η Microsoft, το κενό ασφαλείας επιτρέπει σε κάποιον χάκερ να εισχωρήσει σε ένα πληροφοριακό σύστημα, να σβήσει στοιχεία, να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό ή να δημιουργήσει λογαριασμούς χρηστών που δίνουν πλέον στον χάκερ πλήρη δικαιώματα χρήστη.

Ο χάκερ μπορεί να «μολύνει» τον υπολογιστή ενός ανύποπτου χρήστη, αν ο τελευταίος -παραπλανώμενος από κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα-παγίδα- επισκεφτεί μέσω του Internet Explorer ένα «παγιδευμένο» διαδικτυακό τόπο.

Το κενό ασφαλείας, εντοπίστηκε από την εταιρία κυβερνο-ασφάλειας FireEye Inc, και αφορά στις εκδόσεις ΙΕ6 έως ΙΕ11, με τον κίνδυνο να είναι ιδιαίτερα αυξημένος για τους χρήστες των Windows XP.

Στόχος τώρα της Microsft, είναι να διορθώσει τα σφάλματα που έχουν προκύψει, με ανάρτηση αρχείου στο site ασφαλείας της εταιρίας, που θα αναβαθμίζει τον περιηγητή. Οι υπολογιστές που «τρέχουν» Windows XP δε θα δεχτούν αναβαθμίσεις, γιατί η Microsoft σταμάτησε να υποστηρίζει το 13 χρόνων λογισμικό νωρίτερα αυτό το μήνα.

Προς το ��αρόν πάντως, η έρευνα για τους χάκερς συνεχίζεται, καθώς δεν είναι μέχρι στιγμής ξεκάθαρο το κίνητρο της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση, αν και μια πρώτη εκτίμηση είναι πως επιδιώκουν ευρέως φάσματος συλλογή δεδομένων.