​Τη θέση του, που «δικαιολόγησε» τη στάση των Γιαννιά – Κωστάκη για την κριτική της επιτροπής του “J2US”, τεκμηρίωσε ο Δημήτρης Αρβανίτης λέγοντας:

«Ένα συμβάν δεν γίνεται για να γίνει, γίνεται για κάποιο λόγο. Οι άνθρωποι έχουμε πάντα την ευτυχία να μπορούμε να κρινόμαστε και να κρίνουμε. Αυτό που έκαναν τα δύο παιδιά, ήταν σε μία έκρηξη δικιά τους, που τη θεωρώ θεμιτή. Ο καθένας έχει δικαίωμα κάποια στιγμή να αμφιβάλλει και για τον κριτή του. Δεν με πειράζει αυτό. Ούτε με πειράζει ο τρόπος που το ‘καναν» είπε ο Δημήτρης Αρβανίτης και πρόσθεσε:

«Αν το έκαναν εκ των υστέρων θα με ενοχλούσε, αλλά επειδή το έκαναν μες την εκπομπή και σε μια αυθόρμητη εκδήλωση, δεν είναι ότι τους το συγχωρώ, λέω ότι έτσι έπρεπε να γίνει».

Όσον αφορά στην χθεσινή αντίδραση της Ρούλας Κορομηλά απέναντι στο ζευγάρι, ο σκηνοθέτης και κριτής του “J2US” είπε: «Η Ρούλα έχει το δικό της τρόπο. Μίλησε πολύ σωστά η Ρούλα. Παρακολούθησα την κάθε της λέξη. Ήταν μελετημένος ο τρόπος που αντιμετώπισε ένα θέμα. Εγώ είμαι λίγο επαναστάτης από τη φύση μου και τα βλέπω αλλιώς».

Τέλος, για τα νεύρα της Ρούλας προς τον ίδιο, ο Δημήτρης Αρβανίτης δήλωσε: «Δεν θα αλλάξω. Έχω περάσει όλη μου τη ζωή να μην αμφισβητώ εύκολα τους άλλους. Γιατί με αμφισβητούν όλοι πάρα πολύ και εγώ αμφισβητώ τους άλλους, είναι ένα παιχνίδι. Στη ζωή αυτό το παιχνίδι είναι και υγιές. Όταν σταματάς να αμφισβητείς και να αμφισβητείσαι, οδηγείσαι στο τέλος».