​Στους λόγους για τους οποίους ματαιώθηκε η εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκπομπή «Στον Ενικό», που είχε προγραμματι��τεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Απριλίου, αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Η πρόσκληση ακυρώθηκε. Τους όρους σε μία εκπομπή τους βάζει ο προσκαλών, δεν τους βάζει ο προσκαλούμενος», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηνικολάου, «εξαρχής είχα ζητήσει να έρθει στην εκπομπή και να είναι απέναντι σε τρεις – τέσσερις δημοσιογράφους και το κοινό και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Με τον ίδιο τρόπο, για παράδειγμα, έκανα την προεκλογική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, είχε δεσμευτεί απέναντί μου ο πρόεδρος του “Ποταμιού” ότι μία εβδομάδα πριν βγει στην εκπομπή μου, δεν θα κάνει άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις και σήμερα το πρωί πραγματοποίησε τηλεοπτική εμφάνιση στον Γιώργο Παπαδάκη. Ο συνάδελφος καλά έκανε και τον κάλεσε, εκείνος, όμως, όφειλε να αρνηθεί γιατί αυτή ήταν η συμφωνία μας. Επίσης, σήμερα που τηλεφωνήσαμε για να οριστικοποιήσουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που θα ήταν στην εκπομπή, μας ανακοινώθηκε ότι δεν θέλει δημοσιογράφους».

«Δημοσιογράφους δεν θέλει. Να σταματήσει να μιλάει τρεις – τέσσερις μέρες για να έχουμε κάτι να πούμε, δεν θέλει. Ε, η πρόσκληση δεν ισχύει», κατέληξε ο κ. Χατζηνικολάου.

Σε ανακοίνωσή του για την ματαίωση της εκπομπής, το «Ποτάμι», που μάλλον... ξέχασε την εκπομπή που έφερε ως παράδειγμα ο Νίκος Χατζηνικολάου και επιβεβαιώνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσει�� που θα έκαναν και το κοινό και δημοσιογράφοι, αναφέρει: «είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή. Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολι��ικούς αρχηγούς. Τους εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προ��είνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ' εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού».