​Απάντηση σε όσου�� είπαν ότι στο τελευταίο «Αλ Τσαντίρι» διατύπωσε πολιτική θέση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έκανε σάτιρα, έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος, καταλογίζοντας στον Γιώργο Λιάγκα, που ήταν ένας από τους επικριτές του, «καημό που δεν θα βγει το ΠΑΣΟΚ».

«Θα μπορούσα να κατηγορήσω κι εγώ όλους τους υπόλοιπους που παίρνουν θέση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Από το πρωί μέχρι το βράδυ υμνούν τη Νέα Δημοκρατία. Όποιος δεν υμνεί το σύστημα, σημαίνει ότι πρέπει να είναι ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ ανέφερα το παρόν σύστημα. Αν κάποιοι θέλουν να βρίσω αυτό που θα έρθει, αν θα έρθει... ας έρθει με το καλό και δουλειά του ανθρώπου που είναι σατιρικός συγγραφέας είναι να σχολιάζει αυτούς που είναι εξουσία», είπε ο ηθοποιός στην εκπομπή του Γιώργου Σατσίδη στο δορυφορικό κανάλι του Mega.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του Γιώργου Λιάγκα, που, μεταξύ άλλων, είπε on air ότι έπαθε σοκ βλέποντας το «Τσαντίρι», ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε: «τον καημό καθενός πικραμένου δεν θα τον αντιμετωπίσω. Τον καταλαβαίνω, τον κατανοώ, τον σέβομαι... μέχρι εκεί. Επίσης, δεν είναι ορθό καθένας που λέει μια χαζομάρα να μπαίνεις στη διαδικασία να απαντάς. Δεν δέχομαι να μου βάλει αντζέντα νοημοσύνης ο οποιοσδήποτε. Θέλω να μου βάλει αντζέντα νοημοσύνης ένας που είναι νοήμων. Ο Λιάγκας ήταν υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ, προέρχεται από ένα κόμμα συγκεκριμένο, άρα έχει καημό επειδή δεν θα βγει το ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ, μετά από 35 χρόνια, αφού έκλεψαν το σύμπαν, πρέπει να κάτσουν λίγο ακόμα να φάνε και τα υπόλοιπα. Εγώ λέω πάλι όχι».

Τέλος, ο «mr. Aλ Τσαντίρι» ρωτήθηκε και για την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να κατέβει στην πολιτική: «ο Θεοδωράκης ως δημοσιογράφος είναι πολύ καλός. του έχω δώσει και συνέντευξη και στον Πρετεντέρη έχω δώσει. Δεν τους κρίνω σαν δημοσιογράφους. Εδώ παλεύουμε για τις απόψεις μας. Μπορεί να βγαίνει ένας άνθρωπος και να λέει "τέλος πια!"; Σε ποιο πράγμα λέει "τέλος πια!"; Αφού το μνημόνιο του άρεσε, αφού συμφωνεί με την κατάσταση, γιατί νευρίασε; Μπήκε η άνοιξη στο σπίτι του και νευρίασε; Αυτό που είπε δηλαδή είναι "ως εδώ, δεν θα έρθουν οι άλλοι και θα παραμείνουμε εμείς" και μπαίνει εμφανώς για να στηρίξει το παρόν σύστημα».