Την τελευταία του πνοή άφησε ένας δημοσιογράφος και μαχητικός υποστηρικτής του ουκρανικού εθνικιστικού κόμματος Σβόμποντα, μία ημέρα μετά την απαγωγή του, έξω από το Κίεβο.

Η σορός του Βασίλι Σεργκουιένκο είχε βρεθεί το Σάββατο σε ένα δάσος κοντά στο χωριό Βιγκράιεφ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, περίπου 120 χλμ. νοτιοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του εθνικιστικού κόμματος.

Έφερε «σημάδια βασανισμού», τραύματα με μαχαίρι και χτυπήματα στο κρανίο και τα γόνατα, σύμφωνα με το Σβόμποντα. Ο Σεργκουιένκο είχε απαχθεί από το σπίτι του την Παρασκευή το βράδυ από τρεις αγνώστους που τον είχαν αναγκάσει να επιβιβαστεί σε ένα αυτοκίνητο.

Η τοπική εισαγγελία επιβεβαίωσε την ανακάλυψη της σορού του δημοσιογράφου χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, λέγοντας μόνο πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Σβόμποντα, ο Βασίλι Σεργκουιένκο είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές και η δολοφονία του μπορεί να συνδέεται με άρθρα που είχε γράψει σχετικά με έναν ισχυρό επιχειρηματία της περιοχής, τον οποίο το κόμμα δεν κατονομάζει.