Την τελευταία της πνοή άφησε στο Αφγανιστάν μία γερμανίδα φωτογράφος μετά από πυρά αστυνομικού ενώ μία Καναδή δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά.

Όταν σημειώθηκε το περιστατικό οι δύο δημοσιογράφοι του Associated Press βρίσκονταν σε μία μικρή απομακρυσμένη πόλη στα σύνορα Αφγανιστάν με το Πακιστάν.

Η 48χρονη Άντζα Νίντρινγκχαους, διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφος, πέθανε ακαριαία, σύμφωνα με συνεργάτη της τηλεόρασης του AP ο οποίος ήταν μάρτυρας στο περιστατικό.

Η 60χρονη δημοσιογράφος Κάθι Γκάνον, η οποία καλύπτει τον πόλεμο και τις αναταραχές σε Αφγανιστάν και Πακιστάν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δέχθηκε δύο σφαίρες και της προσφέρεται ιατρική βοήθεια. Η κατάστασή της, σύμφωνα με το Associated Press, περιγράφεται ως σταθερή, ενώ διατηρεί και τις αισθήσεις της.

Συντετριμμένη από την απώλεια της Νίντρινγκχαους δήλωσε η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου, Κάθλιν Κάρολ, από τη Νέα Υόρκη.

ANJA_540_355.JPG
Η επίθεση σημειώθηκε την παραμονή των προεδρικών εκλογών, τις οποίες οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει να υπονομεύσουν με μία εκστρατεία βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι δεν εμπλέκονται στην επίθεση . «Οι μαχητές της ελευθερίας δεν εμπλέκονται στην επίθεση αυτή», δήλωσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. «Ενδέχεται να πρόκειται για προσωπικό θέμα», πρόσθεσε.