Ο πρώην διευθυντής και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη και του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού προγράμματος του ΚΚΕ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 61 ετών. Ο δημοσιογράφος ήταν μέλος του ΚΚΕ, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Στο 14ο συνέδριο του ΚΚΕ εκλέχθηκε μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ανέλαβε διευθυντής του Ριζοσπάστη.

Στο 15ο συνέδριο επανεκλέχθηκε μέλος της ΚΕ, με ευθύνη της αρχισυνταξίας του Ριζοσπάστη. Το διάστημα 2007-2013, διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το Θάνατο του Τάκη Τσίγκα:

«Έφυγε» πρόωρα από τη ζωή κτυπημένος από την επάρατο νόσο ο Δημήτρης (Τάκης) Τσίγκας ο οποίος διετέλεσε διευθυντής και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη και διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ.

Ο Τάκης Τσίγκας, γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 14 Μαΐου 1953, όπου τέλειωσε το δημοτικό σχολείο (Καπλάνειος Σχολή) και το γυμνάσιο (Ζωσιμαία Σχολή).

Στο 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκλέχτηκε μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ανέλαβε διευθυντής του Ριζοσπάστη. Στο 15ο Συνέδριο επανεκλέχθηκε μέλος της ΚΕ, με ευθύνη της αρχισυνταξίας του Ριζοσπάστη. Το διάστημα 2007 - 2013, διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του Κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε την πρόωρη απώλεια του Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα εκφράζοντας ταυτόχρονα τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρίνα, στις δύο του κόρες και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 3.30 μ.μ.