​Ο Φώτης Σεργουλόπουλος καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό Mou» και έδωσε την δική του απάντηση στην λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα ο δημοσιογράφος του Alpha, Δήμος Βερύκιος, εναντίον του συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, επειδή είπε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο παρουσιαστής με μια δόση χιούμορ αλλά μιλώντας σοβαρά είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ, αν ήμουν στη θέση του θα πήγαινα σ’ έναν ειδικό να μου πει τι μ’ έπιασε εκείνη τη μέρα, έτσι για να κάνω και ένα καλό στον εαυτό μου. Γιατί, ξέρεις, κάτι πρέπει να έφταιγε, ε, να πάω να το δω και να το αναλύσω και πω, ξέρεις τι, θα το διορθώσω αυτό το πράγμα στη ζωή μου. Δηλαδή, τόσο μεγάλη χαζομάρα, χρόνια είχα να ζήσω».

Μάλιστα, όταν ο Πέτρος Κωστόπουλος τον ρώτησε αν εξεπλάγη με τη σφοδρότητα της επίθεσης, πρόσθεσε: «Τον βλέπαμε, γελάγαμε, είχε χιούμορ, τον σατιρίζαμε. Όμως, όταν αυτό άρχιζε και δυνάμωνε μέσα στην κουβέντα για 15 λεπτά και έλεγε αυτές τις κοτσάνες, ε, εκεί σκέφτεσαι ότι κάτι φταίει, κάτι του ‘χει χτυπήσει περίεργα. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό! Απαγορεύεται να μιλάς για έναν άνθρωπο με τέτοιο χυδαίο τρόπο, χωρίς να σε νοιάζει!».

«Τόση μεγάλη χαζομάρα έχω πολύ καιρό να ακούσω στην τηλεόραση» είπε ο παρουσιαστής και τόνισε: «Όλο αυτό ήταν ένα εξοργιστικό παραλήρημα και μια βλακεία ολικής, δηλαδή αν εγώ ήμουν στην θέση του θα πήγαινα σε έναν ειδικό να μου πει τι με έπιασε εκείνη την ημέρα κι τα έλεγα όλα αυτά. Να κάνω καλό στον εαυτό μου, γιατί κάτι πρέπει να έφταιγε εκείνη την στιγμή, τόση μεγάλη χαζομάρα είχα πολύ καιρό να ζήσω, έμεινα κόκκαλο. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό απαγορ��ύεται να μιλάς για έναν άνθρωπο με τέτοιο χυδαίο τρόπο, χωρίς να σε νοιάζει και να είσαι και στ' αυτά σου, ας πούμε».