Υποβάλλοντας την παραίτησή της σε live μετάδοση διαμαρτυρήθηκε για τα τεκταινόμενα στην Κριμαία παρουσιάστρια του ρωσικού καναλιού «RT», το οποίο την κατηγόρησε πως μόνο στόχο είχε την αυτοπροβολή!

Εκφράζοντας την αντίθεσή της με την στήριξη που παρέχει το «RT», το οποίο χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση, στην στρατιωτική επέμβαση, η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Λιζ Ουόλ παραιτήθηκε την Τετάρτη «στον αέρα», δύο ημέρες μετά τα οργισμένα σχόλια κατά της επέμβασης που έκανε άλλη παρουσιάστρια, σε εκπομπή του ίδιου καναλιού.

«Είμαι υπερήφανη που είμαι Αμερικανίδα και πιστεύω στη διάδοση της αλήθειας. Αυτός είναι ο λόγος, που παραιτούμαι από αυτό το δελτίο ειδήσεων», ανέφερε η δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως ο σύντροφός της είναι γιατρός σε αμερικανική στρατιωτική βάση και «βλέπει από πρώτο χέρι το τίμημα που πληρώνουν οι άνθρωποι γι’ αυτήν τη χώρα».

«Όταν ένας δημοσιογράφος διαφωνεί με την “γραμμή” του καναλιού του, η συνήθης πρακτική είναι να το συζητά με τον αρχισυντάκτη και, αν δεν συμφωνούν, να παραιτείται σαν επαγγελματίας. Όταν, όμως, κάποιος κάνει μία προσωπική του απόφαση δημόσιο σόου, τότε δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό εκτός από την αυτοπροβολή του», σχολίασε το κανάλι.

Δείτε στο βίντεο την on air παραίτηση!