«Χρυσό»... like έκανε στην δημοφιλή εφαρμογή Whatsapp το Facebook, εξαγοράζοντάς την έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο απέκτησε την instant messaging εφαρμογή με την συμφωνία να δώσει 4 δισεκατομμύρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα 12 δισεκατομμύρια σε μετοχές του Facebook.

Επίσης, η εταιρεία του Mark Zuckerberg αναμένεται να καταβάλει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές στους ιδρυτές και τους υπαλλήλους του WhatsApp, σε μια περίοδο τεσσάρων ετών μετά το κλείσιμο της επιχείρησης.

«Το WhatsApp πρόκειται να συνδέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Υπηρεσίες που φθάνουν σε αυτό το επίπεδο έχουν μια απίστευτη τιμή», δήλωσε ο Zuckerberg, προσθέτοντας πως η εν λόγω εφαρμογή έχει περισσότερους από 450 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, εκ των οποίων το 70% είναι καθημερινά ενεργοί, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ανοίγουν έναν λογαριασμό κάθε μέρα.

Πάντως, η εξαγορά δεν... ενθουσίασε τους επενδυτές: παρά την ανακοίνωση, η μετοχή του Facebook στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά περίπου 4%.