Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται.. είναι αληθινό! Η επιτυχημένη σειρά του STAR, «Dr. House» έσωσε μια ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, ένας 55χρονος Γερμανός έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και είχε εμφανίσει μια σειρά από συμπτώματα που στους περισσότερους γιατρούς φαίνονταν να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όπως τύφλωση, κώφωση, πυρετός και διόγκωση των λεμφαδένων.

Για πολλούς μήνες ο 55χρονος δεν ήξερε από τι έπασχε μέχρι που επισκέφτηκε τον γιατρό Juergen Schaefer στο Κέντρο για Άγνωστες Ασθένειες στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας.

«Τον είδα και έπειτα από πέντε λεπτά ήξερα τι είχε», είπε ο Schaefer, εξηγώντας ότι τα συμπτώματα ταίριαζαν πολύ με εκείνα ενός ασθενή στη σειρά «Dr. House» που βρέθηκε στην εντατική λόγω δηλητηρίασης κοβαλτίου!

Ο Schaefer και οι συνεργάτες τους έγραψαν μία έκθεση με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η οποία δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Τα συμπτώματα του θύμιζαν πολύ το επεισόδιο του Dr. House, στο οποίο ο γιατρός είχε καταλάβει ότι ο ασθενής είχε δηλητηριασθεί από κοβάλτιο, λόγω ενός μεταλλικού εμφυτεύματος. Εξετάζοντας το ιστορικό του ασθενούς, οι γιατροί όντως βρήκαν ότι 2 χρόνια νωρίτερα ο ασθενής είχε κάνει εγχείρηση, στην οποία του είχαν εμφυτεύσει μεταλλικό ισχίο.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι τα επίπεδα κοβαλτίου και χρωμίου στο αίμα του ασθενούς ήταν πολύ υψηλά. Στη συνέχεια, ακτινογραφία έδειξε ότι το μέταλλο στο προσθετικό είχε σπάσει, προκαλώντας δηλητηρίαση από κοβάλτιο.

Η συγκεκριμένη αιτία καρδιακής ανεπάρκειας θεωρείτο ότι αφορούσε μόνο εργάτες που έρχονταν σε επαφή με το συγκεκριμένο υλικό. Έτσι, χάρη στο σίριαλ σώθηκε η ζωή του ανθρώπου!

Φαίνεται ότι οι σεναριογράφοι του σίριαλ έχουν ανοίξει αμέτρητες ιατρικές εγκυκλοπαίδειες, για να βρουν τα περίπλοκα ιατρικά περιστατικά, στα οποία δίνει τη λύση ο πολυμήχανος και εκκεντρικός γιατρός.