Σπάνε το κεφάλι τους τα μέλη του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να καταλήξουν σε ένα όνομα φια τον διάδοχο φορέα της ΕΡΤ.

Το Εποπτικό Συμβούλιο έχει διορία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου για να προτείνει τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας και όλοι προσπαθούν να βρουν το κατάλληλο όνομα για την νέα ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έπεσε το όνομα «ΕΛΕΝ», συντομογραφία του Ελληνική Ενημέρωση, όνομα όμως που δεν έτυχε θερμής αποδοχής.

Κάποιοι δεν αποκλείουν στον τίτλο να εμπεριέχεται με κάποιο τρόπο και το όνομα της ΕΡΤ, όμως οι υπεύθυνοι έχουν ζητήσει νομική γνωμοδότηση, μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκασ�� δεκάδων αγωγών από πρώην εργαζομένους στην κρατική τηλερόταση.

Όσο για το ηχητικό σήμα; Από ότι φαίνεται ο… τσομπανάκος παραμένει ως μουσικό σήμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, αν και έχει ζητηθεί από καλλιτέχνες να παρουσιάσουν διασκευές του σε ροκ, ραπ και… ρέγκε!

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στα χέρια των ιθυνόντων έχει περιέλθει ανέκδοτη μουσική σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη, την οποία ο συνθέτης είχε παραδώσει στην ΕΡΤ λίγο πριν πεθάνει . Αυτό το ηχητικό υλικό θα χρησιμεύσει κατά πάσα πιθανότητα, ως μουσικό σήμα στο Δεύτερο Πρόγραμμα.