​Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας re/code το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στις επόμενες βδομάδες μια νέα υπηρεσία ανάγνωσης ειδήσεων στα πρότυπα του Flipboard ειδικά σχεδιασμένη για φορητές συσκευές.

Το προϊόν θα φέρει την ονομασία ‘Paper’ και θα κυκλοφορήσει είτε ως ξεχωριστή εφαρμογή ή ως ιστοσελίδα σχεδιασμένη για smartphones και tablets, μπορεί και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Με το Paper θα έχετε πρόσβαση σε ειδήσεις με πλούσιο περιεχόμενο από αναγνωρισμένες εφημερίδες όπως οι New York Times και Washington Post μαζί με status updates από χρήστες του Facebook – θα έχει ενδια��έρον η εξατομίκευση του περιεχομένου στα ελληνικά δρώμενα.

Το Paper αντιπροσωπεύει την πολυετή προσπάθεια της ομάδας πίσω από το News Feed και του μεγάλου ανασχεδιασμού που είχε ανακοινώσει η εταιρεία πριν ένα χρόνο.

Μέρος αυτού του ανασχεδιασμού έγινε διαθέσιμο σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών αλλά σύμφωνα με φήμες η εταιρεία αποφάσισε να καθυστερήσει τα σχέδιά της εξαιτίας της στασιμότητας που παρατηρήθηκε στην ενασχόληση των χρηστών με το News Feed.