Αγωνία τέλος: η Ελλάδα θα πάρει μέρος στην Εurovision του 2014, καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα των συμμετεχόντων που ανακοίνωσε η EBU!

Στη φετινή διοργάνωση θα διαγωνιστούν 36 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος, η οποία, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, αποφάσισε να μην πάρει μέρος για οικονομικούς λόγους.

Αντίπαλοί μας στην Κοπεγχάγη θα είναι οι: Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ΝΕΡΙΤ είναι ο διάδοχος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και αναλαμβάνει τα του διαγωνισμού μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Επίσης, θα απουσιάσουν η Βουλγαρία και η Σερβία, που συμμετείχαν στην περσινή Eurovision, ενώ ενδέχεται να διαγωνιστεί η Σλοβενία, που δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την συμμετοχή της και έχει περιθώριο δέκα ημερών.

Απευθείας στον τελικό της 10ης Μαΐου προκρίνονται -ως συνήθως- οι λεγόμενοι «Big 5» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια, Δανία). Στους δύο ημιτελικούς, στις 6 και 8 Μαΐου, θα πάρουν μέρος οι υπόλοιπες 30 χώρες, που θα διεκδικήσουν ένα από τα είκοσι «εισιτήρια» (δέκα από κάθε ημιτελικό) για τον τελικό.