Το γελοιογραφικό λεύκωμα "Βάζουμε Λόγια" το οποίο περιλαμβάνει ξεκαρδιστικά φωτομοντάζ που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Από το 2010 μέχρι σήμερα οι "φούσκες", το έργο των σκιτσογράφων Πάνου Ζάχαρη και Σολούπ καταγράφουν με βιτριολική διάθεση περιστατικά και γεγονότα της περιόδου των μνημονίων.

Βασικοί ομιλητές στην παρουσίαση ήταν η Πόπη Τσαπανίδου, ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να συμβάλλουμε όλοι βοηθώντας ο ένας τον άλλον και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, αφού με έναν τρόπο το έργο μας, κι ας μη γνωριζόμαστε είναι μ’ έναν τρόπο κοινό. Κι αυτοί θέλουν με την γελοιογραφία να κάνουν τον άλλον να γελάσει κι εγώ κάνω με τον τρόπο μου την ίδια δουλειά», δήλωσε ο Λάκης Λαζόπουλος, ενώ η Πόπη Τσαπανίδου τόνισε:

«Αυτό που κρατάω εγώ από αυτή την τετράχρονη κοντά περιπέτεια της χώρας μας είναι ότι αλλάξαμε χωρίς να αλλάξουμε τίποτα, αλλάξαμε δραματικά, κατεβάσαμε όλοι το επίπεδο της ζωής μας, την ποιότητα της ζωής μας την προοπτική και τον ορίζοντά μας, χωρίς να αλλάξουμε την νοοτροπία μας. Εύχομαι διαβάζοντας αυτά τα βιβλία να προσπαθήσουμε τουλάχιστον του χρόνου τέτοια εποχή κάποιες απ’ αυτές τις γελοιογραφίες να τις έχουμε ακυρώσει».

Στην εκδήλωση ήταν παρούσα όλη η οικογένεια του Ποντικιού, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

«Αν το προαπαιτούμενο είναι η μιζέρια, το ισοδύναμο είναι η έμπνευση κι έχω την εντύπωση ότι εδώ σ’ αυτή τη δουλειά είναι συμπυκνωμένη η έμπνευση με πάρα πολλούς τρόπους», δήλωσε ο Γ. Παπαδάκης.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ενσωματωμένο στην προσεχή έκδοση της εφημερίδας.