​Διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις καταδίκασαν την επίθεση χρυσαυγιτών στον δημοσιογράφο του STAR, Παναγιώτη Μπούσιο!

Ο δημοσιογράφος του STAR χτυπήθηκε από μέλη της ΧΑ στο κεφάλι, ενώ κάλυπτε, μαζί με έναν εικονολήπτη του καναλιού, εκδήλωση της οργάνωσης, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στο Νέο Ηράκλειο.

Επιπλέον, οι χρυσαυγίτες προπηλάκισαν τον εικονολήπτη, απαγορεύοντας τη δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, με την οποία κατήγγειλε την επίθεση τονιζόταν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην εκδήλωση δεν έκαναν το παραμικρό.

«Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοσιογράφων οι οποίοι έκαναν απλά τη δουλειά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα.

Τόνισε επίσης πως είναι σαφές ότι πρόκειται για πράξεις εκφοβισμού και βίας, ενώ ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε άμεση και σε βάθος έρευνα για την επίθεση, ώστε οι ένοχοι να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν θα πέσουν θύματα εκφοβισμού από τους «εγκληματικούς Ναζί» της Χρυσής Αυγής και η έλλειψη δράσης από την αστυνομία προκαλεί εντύπωση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

«Τον καταλογισμό των ευθυνών στους αστυνομικούς, που επέδειξαν παγερή αδιαφορία» ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομική ηγεσία η ΠΟΕΣΥ, που καταγγέλλει «το νέο χυδαίο, βίαιο και εκδικητικό κρούσμα των νεοναζιστών», που «συνέβη την ίδια μέρα που όλα τα Μέσα Ενημέρωσης αποκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με ντοκουμέντα της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας».