Πρώτη ανάρτηση: 5/12/2013 00:00

Συναγερμός έχει σημάνει στο διαδίκτυο, μετά την είδηση ότι χάκερς έκλεψαν τα usernames και τους κωδικούς από σχεδόν δύο εκατομμύρια λογαριασμούς στο Facebook, το Google, το Twitter, το Yahoo και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χάκερς κατάφεραν να… «διαδώσουν» έναν ιό σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, χάρη στον οποίο κατάφεραν να μάθουν τους κωδικούς πολλών χρηστών των παραπάνω ιστοσελίδων.

Εταιρεία που έχει αναλάβει τις έρευνες δήλωσε ότι εντοπίστηκε ένας κεντρικός υπολογιστής στον οποίον στέλνονταν τα usernames και οι κωδικοί στην Ολλανδία και διαπίστωσαν ότι παραβιάστηκαν περισσότερες από 93.000 ιστοσελίδες ανάμεσά τους οι:

  • 318.000 λογαριασμοί στο Facebook
  • 70.000 λογαριασμοί στο Gmail, Google+ και στο YouTube
  • 60.000 λογαριασμοί στο Yahoo
  • 22.000 λογαριασμοί στο Twitter
  • 8.000 λογαριασμοί στο LinkedIn

Οι υπεύθυνοι του Facebook και του Twitter δήλωσαν ότι έχουν ενημερώσει τους χρήστες τους να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι χάκερς ξεκίνησαν την… επιχείρησή τους από την 21η Οκτωβρίου και κανείς δεν γνωρίζει αν συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Και αυτό γιατί μπορεί να βρήκαν έναν κεντρικό υπολογιστή στην Ολλανδία, αλλά υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.