Αθώος ομόφωνα κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό HOT DOC. Το τριμελές πλημμελιοδικείο της Αθήνας απάλλαξε για δεύτερη φορά το δημοσιογράφο που ήταν κατηγορούμενος για παραβίαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Ηot Doc, υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ παραβίασε προσωπικά δεδομένα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός "πάτησε" στο γεγονός οτι δημοσιεύθηκαν τα επαγγέλματα διπλα στα ονόματα της λίστας καθώς και ότι τα άτομα δεν συνέναισαν στη δημοσίευση.

"Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία "συγκρούονται" ανέφ��ρε ο εισαγγελέας ισχυριζόμενος ότι η προσέγγισή του θα ήταν διαφορετική αν ο Κ. Βαξεβάνης "δημοσίευε αποκλειστικά πρόσωπα που ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα ή συνδέονταν με τέτοια ως παρένθετα πρόσωπα".

Είχε προηγηθεί η απολογία του δημοσιογράφου, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λιστας Λαγκάρντ ήταν "να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα". Ο εισαγγελέας δεν δέχθηκε ούτε και τη θέση του κατηγορουμένου ότι ουσιαστικό διακύβευμα ήταν και είναι η κοινωνία η οποία εξαπατάται.

"Η λίστα είναι συγκλονιστική. Αποκαλύπτει το σύστημα διαφθοράς. Περιλαμβάνει πρωην εισαγγελέα και νυν γενικό γραμμματέα, εκδότες, συμβούλου�� του πρωθυπουργού, επιχειρηματίες. Κανένας τους δεν ελέγχθηκε" πρόσθεσε ο Κ. Βαξεβάνης εξηγώντας ότι ουδέποτε γράφθηκε πως τα ονόματα της λίστας ήταν φοροφυγάδες ή ένοχοι αδικημάτων.​