Για το πώς ονειρεύεται από εδώ και στο εξής τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, μίλησε ο Παντε��ής Καψής.

Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Dateline» του αυστραλιανού καναλιού SBS, η οποία μετέδωσε ειδική έρευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, και για τη λειτουργία της ΔΤ.

Ο Παντελής Καψής, εξήγησε στο SBS, πως όνειρο του είναι «ο διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να κλείνει το τηλέφωνο στον εκάστοτε υπουργό που θα επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις».

Παράλληλα, αν και υποστήριξε πως δεν ήταν σύμφωνος με το κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε πως η Δημόσια Τηλεόραση «έπρεπε να λειτουργήσει από την αρχή».

Στην εκπομπή παράλληλα, μίλησε η Μαριλένα Κατσίμη, που υποστήριξε ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν σαν βιασμός του προσωπικού της. Της προσωπικότητας τους, της ζωής τους».

Τέλος, η Βάσω Μόραλη που υπήρξε επικεφαλής του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος της SBS και δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ για σχεδόν 30 χρόνια, κατέθεσε τη δική της εμπειρία, λέγοντας ότι και η ίδια διορίστηκε το 1982 με κυβερνητική παρέμβαση, «γιατί δεν γινόταν αλλιώς», προσθέτοντας ότι «στους δέκα υπαλλήλους της ΕΡΤ εργαζόταν μόνο τέσσερις – πέντε».