«Καταπέλτης» είναι η ΕΣΗΕΑ για την μετάδοση από τα ΜΜΕ του βίντεο με την στιγμή της εκτέλεσης των δύο νέων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «η εικόνα που παρουσίασαν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές, δεν προάγει τη δημοσιογραφία και αποσκοπεί στην αύξηση της τηλεθέασης μέσω της τρομολαγνείας».

Το Star είναι το μόνο κανάλι που, συνειδητά, επέλεξε να μην προβάλλει καθαρά την εικόνα της εκτέλεσης, κάτι που επεσήμανε και on air η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Μάρα Ζαχαρέα, σεβόμενο την μνήμη των δύο αδικοχαμένων νεαρών και τον θρήνο των οικογενειών τους.

«Η διαρκής μετάδοση μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας στα δελτία ειδήσεων του συγκεκριμένου βίντεο δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη ενημέρωσης του τηλεοπτικού κοινού. Η επαναλαμβανόμενη προβολή της εικόνας της εν ψυχρώ εκτέλεσης δύο ανθρώπων, η συνεχής αναμετάδοση σε αργή κίνηση, καρέ-καρέ ή σε κανονική ροή, ανέδειξε για ακόμη μια φορά τη χαώδη απόσταση που χωρίζει τέτοιες δημοσιογραφικές επιλογές από κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.