Πρώτη ανάρτηση: 6/11/2013 08:00

Η Βαλένθια έκλεισε την τηλεόραση και το ραδιόφωνό της λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που βρίσκεται, όπως άλλωστε και πολλές ακόμη υπερχρεωμένες περιφέρειες της Ισπανίας που βρίσκονται αντιμέτωπες με σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους.

Όπως έγινε γνωστό η τοπική ραδιοτηλεόραση RTVV σχεδίαζε να προχωρήσει στην απόλυση των 1.000 από τους 1.700 εργαζόμενούς της όμως το σχέδιο αυτό κρίθηκε παράνομο από τα δικαστήρια, γεγονός που ανάγκασε την τοπική κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμό της.

«Η μοναδική άλλη δυνατότητα είναι, δυστυχώς, να κλείσουμε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση επειδή η επαναπρόσληψη 1.000 υπαλλήλων καθ��στά αδύνατη την επιβίωσή τους» αναφέρει η τοπική κυβέρνηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μόνο για τη διατήρηση ενός εργατικού δυναμικού 1.700 ατόμων θα χρειάζονταν 72 εκατομμύρια ευρώ (...) ένα κόστος που η τοπική κυβέρνηση δεν μπορεί να επωμιστεί την παρούσα περίοδο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην προσπάθειά της να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει επιβάλει σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους στις 17 περιφέρειες. Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση έχει θέσει στις περιφέρειες ως στόχο να εξοικονομήσουν 8 δισεκατομμύρια ευρώ, περιορίζοντας τις δαπάνες τους και επιβάλλοντας νέους φόρους το 2014 και το 2015.