Τέλος στα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί μη συμμετοχής της Ελλάδας στην Eurovision του 2014, ή της συμμετοχής μας όχι από την δημόσια τηλεόραση αλλά από ιδιωτικό κανάλι, βάζει δήλωση στελέχους της ΔΤ!

«Το ποσό που απαιτείται για να δείξει η Δημόσια Τηλεόραση το διαγωνισμό, είναι 120,000 ευρώ, είτε συμμετέχουμε στο διαγωνιστικό μέρος, είτε όχι. Είπαμε λοιπόν πως εφόσον δώσουμε αυτό το ποσό, δεν έχουμε λόγο να μην κατέβουμε και με μια ωραία συμμετοχή», δήλωσε στην ιστοσελίδα του ελληνικού fan club της Eurovision, OGAE, η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΔΤ, Αρετή Καλεσάκη.

Η δήλωση επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που έκανε πριν από περίπου ένα μήνα το star.gr, στο οποίο πηγές από την κρατική τηλεόραση τόνιζαν πως δεν έχει τεθεί θέμα αποχώρησης της χώρας μας από τον διαγωνισμό και στόχος είναι η συμμετοχή μας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Όπως πρόσθεσε η κα. Καλεσάκη, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, όπως εξάλλου ��ρίζει η προθεσμία της EBU, ενώ το μόνο που θα απαιτηθεί στην πορεία είναι «μια συνεννόηση των δύο κρατικών φορέων, της ΔΤ που θα έχει υπογράψει τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό και της ΝΕΡΙΤ που θα ακολουθήσει και θα αναλάβει όλη την προετοιμασία και την μετάδοση του διαγωνισμού από την Κοπεγχάγη».

Θυμίζουμε πως ο διαγωνισμός τραγουδιού θα διεξαχθεί στις 6, 8 και 10 Μαΐου 2014, στη Δανία.