​Κάποτε οι διακοπές ισοδυναμούσαν με χαλάρωση, ηρεμία και αποχή από τις δραστηριότητες της καθημερινότητας. Όταν μπήκε στη ζωή μας η τεχνολογία όλα άλλαξαν..

Το Sol Wahe House στη Μαγιόρκα είναι ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, αλλιώτικο από τα άλλα.

Η καινοτομία του δεν έγκειται στην προνομιακή θέα που έχει στο νησί των Βαλεαρίδων, αλλά στις χάι-τεκ υπηρεσίες που προσφέρει. Οι πελάτες υποβάλλουν αιτήματα στη ρεσεψιόν μέσω του λογαριασμού τους στο twitter χρησιμοποιώντας ετικέτες (hashtags) όπως fillmyfridge (γεμίστε μου το ψυγείο) ή φλερτάρουν μεταξύ τους στέλνοντας μηνύματα του τύπου «θα ήθελα να σε γνωρίσω καλύτερα #balibed10».

Τα balibeds είναι μεγάλα κρεβάτια που διαθέτουν σκέπαστρο και βρίσκονται τοποθετημένα περιμετρικά της πισίνας του ξενοδοχείου.
Τα κρεβάτια είναι αριθμημένα, οπότε αν υπάρχει κάποιος που σας ενδιαφέρει να παίξετε μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί του».

Η αλυσίδα Melia Hotels International, η οποία διαθέτει περισσότερα από 350 καταλύματα, συμπεριλαμβανομένου του Sol Wave House εισήγαγε την ιδέα του τουιτεροξενοδοχείου. Κάθε Παρασκευή διοργανώνονται πάρτι με θέμα τι άλλο;; Το twitter και...ό,τι θέλει ας προκύψει..

Τι προσφέρουν άλλα ξενοδοχεία

Facebook παντού ή αποτοξίνωση;

Πολλά ξενοδοχεία χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν πελάτες το facebook.

Το Ushuaia Ibiza Beach Hotel στην Ίμπιζα επιτρέπει στους επισκέπτες να ενημερώνουν το προφίλ τους τοποθετώντας τα δάχτυλά τους σε αισθητήρες που βρίσκονται διάσπαρτοι στις εγκαταστάσεις του, ενώ το ξενοδοχείο 1888 στο Σύδνεϋ προσφέρει δωρεάν διανυκτέρευση στους χρήστες του Instagram που έχουν περισσότερους 10.000 followers!!