Την οργή της για τις ενδεχόμενες υποκλοπές της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) από τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας εξέφρασε η Google, μετά από σχετικό δημοσίευμα της «Washington Post».

«Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυα, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας, προσθέτοντας πως η Google έχει εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο υποκλοπών.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η Google δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της, κάτι το οποίο έκανε και εκπρόσωπος της εταιρείας Yahoo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η NSA κατάφερε να εισχωρήσει στα κέντρα δεδομένων των δύο εταιρειών, αποκτώντας πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, ενώ ο επικεφαλής της NSA επιβεβαίωσε εν μέρει το ρεπορτάζ, καθώς δήλωσε πως υπάρχει πρόσβαση σε χιλιάδες και όχι εκατομμύρια διαδικτυακά αρχεία, με νόμιμο τρόπο.