Πρώτη ανάρτηση: 25/10/2013 00:40

Η είδηση ότι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου.

Η βρετανική Daily Mirror υποστηρίζει ότι η βιολογική μητέρα της Μαρίας, την πούλησε ��ιατί δεν είχε χρήματα για να την κρατήσει..

«Μη μπορώντας να αντεπεξέλθει η Σάσα πούλησε το κοριτσάκι της στους πλειοδότες. Mια συμμορία διακινητών παιδιών, ένας μυστηριώδης Βούλγαρος μεσάζων, ονόματι Μιχάλης και η εκδιδόμενη φίλη του, περιέφεραν το παιδί στην κεντρική Ελλάδα προτού το αγοράσουν για 1.000 ευρώ οι τσιγγάνοι που παρουσιάστηκαν ως γονείς της Μαρίας», αναφέρει η εφημερίδα.

«Το μυστήριο της Μαρίας: Αυτή είναι η κόρη μας» είναι ο τίτλος και της Daily Τelegraph, ενώ ο ρεπόρτερ της βρετανικής Daily Mail υποστηρίζει ότι είδε το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού που γέννησε στην Ελλάδα η Ρούσεβα.

«Χαρτιά από τη Λαμία δείχνουν ότι η Ρούσεβα γέννησε στις 31/1/2009. Αυτή είναι η ημερομηνία που έδωσαν ως ημερομηνία γενεθλίων της μικρής Μαρίας και το ζευγάρι των τσιγγάνων. Σε επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στις αρχές, υποστήριξε ότι ήταν ανύπαντρη και δεν ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας. Ωστόσο μετά από έλεγχο προέκυψε ότι η Ρούσεβα ήταν παντρεμένη και είχε ήδη δυο παιδιά», έγραψε η Daily Mail.

Το δίκτυο CNN μπήκε στον καταυλισμό που μεγάλωσε η Μαρία.

«Η κάλυψη των ΜΜΕ στην υπόθεση της Μαρίας εξόργισε αυτή την κοινότητα και πολλοί αρνήθηκαν να μιλήσουν σε δημοσιογράφους. Αυτοί που ζουν στα Φάρσαλα λένε ότι η Μαρία εγκαταλείφθηκε από τους πραγματικούς γονείς της και ότι δεν είναι θύμα εμπορίας», ανέφερε ο ρεπόρτερ του αμερικανικού δικτύου.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά που εδρεύει στη Βουδαπέστη, προειδοποίησε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης να μην διαδίδουν προκαταλήψεις κατά των Ρομά, έπειτα από τις πρόσφατες υποθέσεις στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.