Το βρετανικό κανάλι ITV αναγκάστηκε σήμερα να υποστηρίξει το επεισόδιο της γνωστής σειράς Downton Abbey που προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα και το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους φανατικούς τηλεθεατές της σειράς μετά από την προβολή μιας ιδιαίτερα σκληρής σκηνής βιασμού.

dowton1.jpg

Περίπου τριάντα άνθρωποι πήραν τηλέφωνο στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για να παραπονεθούν για τη βίαιη σκηνή του βιασμού της καμαριέρας Anna Bates, με κάποιους να κατηγορούν τους σεναριογράφους ότι χρησιμοποίησαν αυτή την σεξουαλική επίθεση για να κερδίσουν ποσοστά τηλεθέασης.

dowton2.jpg
Το ITV με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι πριν την προβολή του επεισοδίου είχε προειδοποιήσει τους τηλεθεατές για την βίαιη σκηνή που θα ακολουθούσε, ενώ οι δημιουργοί της σειράς δήλωσαν ότι η σκηνή σκηνοθετήθηκε και ερμηνεύτηκε με μεγάλη ευαισθησία.

dowton3.jpg

Παρά το γεγονός πάντως ότι το επεισόδιο μεταδόθηκε μετά τις εννιά, οπότε και επιτρέπεται η προβολή βίαιων σκηνών, αρκετοί τηλεθεατές παραπονέθηκαν και δήλωσαν προσβεβλημένοι από την φύση των εικόνων που προβλήθηκαν.

dowton4.jpg

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, Nigel Harman, ο οποίος στη σειρά είναι εκείνος που βιάζει την καμαριέρα δήλωσε σήμερα ότι όντως ήταν μια σοκαριστική σκηνή, παραδέχθηκε όμως ότι όταν διάβασε το σενάριο ένιωσε ενθουσιασμένος από την πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει.

dowton5.jpg

Οι τηλεθεατές πάντως έγιναν έξαλλοι με τους δημιουργούς της σειράς και ζητούν από το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να πάρει τα προβλεπόμενα μέτρα.