Μπορεί κάποιες χώρες να προετοιμάζονται για την επιλογή του τραγουδιού που θα στείλουν στην Eurovision του 2014, ωστόσο, η Κροατία ανακοίνωσε την... αποχώρησή της! Στο μεταξύ, φήμες θέλουν την Τουρκία να μένει ξανά εκτός του διαγωνισμού.

Όπως ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση, HRT, η Κροατία δεν θα εμφανιστεί στις 6, 8 και 10 Μαΐου στην Κοπεγχάγη, λόγω των άσχημων οικονομικών του καναλιού, αλλά και της χαμηλής βαθμολογικής κατάταξης που λαμβάνει η χώρα, η οποία έχει να προκριθεί σε τελικό από το 2009.

Σαν να μην έφτανε η απουσία, το HRT άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ΜΗΝ μεταδώσει τον διαγωνισμό, επισημαίνοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως η Τουρκία, μετά την περσινή της αποχή, θα είναι απούσα και από τον διαγωνισμό του 2014. Βέβαια, η απόφασή της δεν σχετίζεται με το οικονομικό, αλλά με τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αφού η χώρα αντιδρά στον καθορισμό του αποτελέσματος κατά 50% από κριτικές επιτροπές και κατά 50% από το televoting, καθώς και στην απευθείας πρόκριση των λεγόμενων «Big 5» στον τελικό.

Δείτε στο βίν��εο την συμμετοχή της Κροατίας στην Eurovision του 2013!