​Η Ροζίτα Σώκου, γνωστή στον χώρο της δημοσιογραφίας, σε συνέντευξη που έδωσε κατακεραύνωσε την εγχώρια showbiz…

Πιο συγκεκριμένα αποκάλυψε «πικάντικες» λεπτομέρειες που δεν γνωρίζαμε για τα αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου και τους μεγάλους σκηνοθέτες που πέρασαν από την Ελλάδα.

Για τη Μελίνα Μερκούρη:

«Ήταν ελεεινή ηθοποιός. Στη "Μήδεια" ήταν ανυπόφορη. Είχε νευριάσει, θυμάμαι με την Ντένη Βλαχιώτη, που της είχε κάνει ένα υπέροχο κοστούμι, που αυτή τη στιγμή εκτίθεται στο Τόκυο. Για να της πάει κόντρα, αγ��ρασε στην Αμερική ένα πολύ λαϊκό κοστούμι. Όμως, σύμφωνα με το συμβόλαιο, έπρεπε στην πρόβα τζενεράλε να φορέσει της Ντένης. Πήγαινε λοιπόν μπροστά της, σήκωνε το κοστούμι και φυσούσε τη μύτη της για να δείξει πόσο την περιφρονεί...Μόνο στη "Στέλλα" ήταν καλή, γιατί είχε προσαρμόσει ο Κακογιάννης το ρόλο στο δικό της στυλ. Έκανε τον εαυτό της. Ήταν πολύ κακή ηθοποιός. Έκανε νάζια επί σκηνής. Όταν την έβλεπα να παίζει, ντρεπόμουν που ήμουν γυναίκα...»

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη:

«Ήταν μεγάλο ταλέντο, αλλά ήθελε να αρέσει στον κόσμο. Την πρωτοείδα μαθήτρια του Εθνικού και είπα "Τι φαινόμενο είναι αυτό το κορίτσι"! Ύστερα διαλύθηκε από τις βρωμοταινίες που γύρισε. Εγώ όλες αυτές τις ταινίες δεν τις θεωρώ κινηματογράφο».

Για τον Δαλιανίδη και τον Φώσκολο

«Ο Δαλιανίδης κατέστρεψε τον ελληνικό κινηματογράφο. Οι ταινίες είχαν το χάλι τους. Είδατε καμία ταινία να πάει στις Κάννες; Με τον Γιάννη δεν μιλούσαμε ποτέ για κινηματογράφο. Όταν πρωτοήρθα από την Ιταλία, είδα τον "Κατήφορο" και έγραψα "Ασφαλώς όσοι χειροκρότησαν, ήταν συγγενείς. Τι αηδία ήταν αυτή η ταινία". Και του Φώσκολου ήταν γελοία».

Για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο:

«Δεν μου άρεσε καθόλου. Ήταν γελοίος. Δεν ήξερε να γράψει διάλογο».