«Η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν ξεκινούσε εκ του μηδενός», είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, προσθέτοντας ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα προκηρυχθούν 500 θέσεις στον μεταβατικό φορέα.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι στην ΕΡΤ «υπήρχε κουλτούρα αναξιοκρατίας και πολιτικών παρεμβάσεων που κατέληγε σε μια κουλτούρα αδιαφορίας, ένα δημοσιοϋπαλληλικό πνεύμα που δεν έχει καμία σχέση με τα Μέσα Ενημέρωσης», ενώ εξέφρασε φόβους ότι υπάρχει μια ομάδα συνδικαλιστών, ενδεχομένως και πολιτικών στελεχών μέσα στην ΕΡΤ, που είναι αποφασισμένοι να μην βγούν από το Ραδιομέγαρο και επιθυμούν να συνεχίσουν την κατάληψη.

«Κατανοώ τις αντιδράσεις και από την πλευρά των εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και από την πλευρά των κομμάτων και των πολιτών με το μαύρο στην ΕΡΤ», είπε ο κ. Καψής και ενημέρωσε ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα γίνει η προκήρυξη των πρώτων 500 θέσεων, σε υλοποίηση της συμφωνίας για 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ ανέφερε πως για το πειρατικό περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα.