Πρώτη ανάρτηση: 12/06/2013, 08:42

Μετά από μια επεισοδιακή νύχτα, έξω και μέσα από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων για τον «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα έξω από την ΕΡΤ βρίσκονται περίπου 500 άτομα, ενώ οι κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποχωρήσει και στο σημείο παραμένουν μερικά περιπολικά.

Χθες το βράδυ, την ώρα που χιλιάδες κόσμου βρισκόταν στο προαύλιο της ΕΡΤ για να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους,εισαγγελέας έφτασε στο κτίριο, ενώ ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης έδωσε εντολή στους εργαζόμενους να το εγκαταλείψουν, διαφορετικά κινδυνεύουν α συλληφθούν και να περάσουν από αυτοφώρω. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, τους ενημέρωσαν ότι όσοι συλλαμβάνονται δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση και δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση στον νέο φορέα.

Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης σταμάτησε να εκπέμπει σταδιακά από τις 22:30 της Τρίτης, στις 23:13, έπεσε μαύρο ��αι κανείς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει, ενώ τα ξημερώματα διακόπηκε το σήμα σε Αμερική και Αυστραλία.

Παρ’ όλ’ αυτά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βγάζουν το πρόγραμμα κανονικά μέσω live streaming, με αρκετές όμως διακοπές.

Η ΕΣΗΕΑ έχει καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ για σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ενώ κάλεσμα συμπαράστασης έστειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να καταθέσουν αγωγή κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, για την προσβλητική, όπως τη χαρακτηρίζουν, δήλωσή του.

Η κυβέρνηση πάντως επιμένει στην απόφασή της, τονίζοντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα ικανοποιήσει την μνημονιακή της δέσμευση για απόλυση 2.000 υπαλλήλων, αλλά και θα στείλει μήνυμα στους δημοσιογράφους ότι δε θα διστάσει να συγκρουστεί μαζί τους.

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το λουκέτο στην ΕΡΤ, με τον ενδιαφέρον να έχει στραφεί τώρα στο πώς θα αντιδράσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.​