Έντονα φορτισμένη ήταν σήμερα η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, αφού η παρουσιάστρια βράβευσε τη «Μητέρα της Ζωής μας», μετά από την ψηφοφορία των τηλεθεατών που διήρκησε δέκα μέρες.

Ως «Μητέρα της Ζωής μας» λοιπόν βραβεύτηκε η κυρία Λεμονίτσα Μεσογίτου, η οποία το 1989 μετά το θάνατο του 13χρονου γιου της, αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της να δωρίσει όλα του τα όργανα.

Η κυρία Μεσολογίτου και ο σύζυγός της έγιναν οι πρώτοι γονείς δωρητές όλων των οργάνων στην Ελλάδα και μάλιστα μετά από την απόφασή τους αυτή ίδρυσαν και τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης», που σήμερα αριθμεί πλέον 1.800 μέλη.

Η ιστορία και η δύναμη αυτής της μάνας συγκίνησε τους τηλεθεατές της Ελένης, οι οποίοι και της έδωσαν την ψήφο τους. Η ίδια, με περισσή αξιοπρέπεια και αρκετά συγκινημένη δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Alpha και την εκπομπή Ελένη για αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους και τηλεθεατές που με στήριξαν, και στήριξαν στο πρόσωπό μου βέβαια, τις ιδέες που πρεσβεύει ο Σύνδεσμός μας: Της αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων, της δωρεάς μυελού των οστών. Η δωροεπιταγή που έλαβα θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες τους Συνδέσμου “Κωστάκης Μεσογίτης”, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να υποστηρίζουμε τις ιδέες μας».

Για το έργο της και τη σπουδαία της απόφαση η κυρία Μεσολογίτου έλαβε μια δωροεπιταγή των 10.000 ευρώ, προσφορά γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Οι υπόλοιπες υποψήφιες μητέρες έλαβαν επιταγές των 500 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι 130.000 τηλεθεατές πήραν μέρος στην ψηφοφορία, ενώ η κυρία Μεσολογίτου συγκέντρωσε 61.226 ψήφους.