«Δεν στηρίζω και δεν θα στηρίξω κανέναν που ασκεί βία ας είναι το κράτος, η αστυνομία, ο λαός ακόμη και συγγενείς... Σας παρακαλώ σταματήστε αυτή τη βία και ξεκινήστε να ακούτε, να βλέπετε και να καταλαβαίνετε», γράφει μεταξύ άλλων ο τηλεοπτικός «Σουλεϊμάν», σε μήνυμά του για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο Χαλίτ Εργέντς είναι ένας από τους ανθρώ��ους που συμμετέχουν ενεργά στις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και, μέσω Facebook, εξηγεί γιατί αποφάσισε να γίνει ένα με εκείνους που διαμαρτύρονται.

«Σε όλη μου τη ζωή δεν ήμουν υπέρ του καβγά και τις βρισιάς. Δεν σήκωσα χέρι ποτέ σε κανέναν. Είμαι αρκετά ήρεμος και ψύχραιμος άνθρωπος. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν το χαρακτήρα μου. Πιστεύω πως το πιο άλυτο πρόβλημα μπορεί να λυθεί με κουβέντα, με αλληλοκατανόηση», γράφει ο «Σουλεϊμάν».

Τονίζοντας πως η βία δεν είναι λύση, ο Τούρκος πρωταγωνιστής περιγράφει όσα έζησε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης: «αυτό που από την αρχή είδα, απέναντι στην ασύμμετρη βία της αστυνομίας, υπήρχε ένα πλήθος, που απλά στέκονταν και αντιστέκονταν αργότερα αυτό το πλήθος στηρίχθηκε από ανθρώπους από κάθε πίστη από κάθε ιδεολογική σκέψη από κάθε ηλικία και από κάθε κοινωνική ομάδα. Και αυτό το πλήθος αυξήθηκε και γιγαντώθηκε και αντιστάθηκε σε αυτή τη δύναμη. Είναι δηλαδή ένα λαϊκό κίνημα».

«Ποιός θα βοηθούσε τους ανθρώπους που εξαντλήθηκαν από τα δακρυγόνα και τα νερά; Πως θα άνοιγαν τα σπίτια τους, τα πολυτελή ξενοδοχεία τους, τα τζαμιά; Οι μπακάληδες κράτησαν τα μαγαζιά τους ανοιχτά, οι καφετέριες έγιναν σημεία προστασίας τα μεσάνυχτα. Όπως στις εισόδους των πολυκατοικιών οι σκάλες έγιναν νοσοκομεία, κέντρα υγείας. Εθελοντές γιατροί μοιράστηκαν τα νούμερα των τηλεφώνων τους στο διαδίκτυο. Τα ταξί μετέφεραν ανθρώπους», καταλήγει ο ηθοποιός.