Όπως είχε γράψει και το star.gr, ο τηλεοπτικός Σουλεϊμάν, Χαλίτ Εργκέντς και η σύζυγός τους Μπεργκουζάρ Κορέλ ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας στην πλατεία Ταξίμ.

Το ζευγάρι αποφάσισε να σηκωθεί από τον καναπέ του σπιτιού τους και να κατέβει στους δρόμους με τους συμπατριώτες του, σε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία από το 2002, οπότε και ανέβηκε στην εξουσία το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

010613162522_2761.jpg

Οι δύο ηθοποιοί φορώντας μάσκες και μαντήλια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα δακρυγόνα και τα σπρέι πιπεριού μίλησαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους.

mehmet5.jpg

«Δεν ακούγεται η φωνή του λαού και πραγματικά είναι πολύ περίεργη κατάσταση. Εδώ δεν υπάρχει καμία επίθεση στην αστυνομία. Ήρθαμε κι εμείς να δούμε τι γίνεται», είπε ο Χαλίτ Εργκέντς, ενώ η σύζυγός του πρόσθεσε:

«Ήρθαμε εδώ να δούμε τα έργα και ξαφνικά έγινε πόλεμος»!

mehmet1.png
Μαζί με το γνωστό ζευγάρι και άλλοι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή», όπως ο Μεχμέτ Γκουνσούρ που παίζει τον γιο του σουλτάνου, Μουσταφά και ο Gurbey Ileri, ο οποίος υποδύεται τον άλλο του γιο, τον Μεχμέτ.

mehmet2.png

Μάλιστα ο Γκουνσούρ, ανέβασε φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις στη σελίδα του στο facebook, στις οποίες τον βλέπουμε να συμμετέχει ενεργά, μαζί με τον Σουλεϊμάν.

mehmet3.jpg