Τέλειωσαν τα τραγούδια και άρχισαν τα παρατράγουδα στην Eurovision: μετά την καταγγελία ότι το νικητήριο τραγούδι είναι αντιγραφή ολλανδικού hit, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, σάλο προκαλεί ένα βίντεο στο οποίο κάποιοι εμφανίζονται να... δωροδοκούν για να πάρει 12άρι η χώρα τους!

Το 12λεπτο βίντεο που έχει ταράξει την Eurovision εδώ και μερικές ώρες δημοσίευσε ιστοσελίδα της Λιθουανίας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, «τσάκωσε» στην πρωτεύουσα της χώρας, Βίλνιους, ανθρώπους από το Αζερμπαϊτζάν να δίνουν χρήματα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να ψηφιστεί η συμμετοχή τους!

«Πολλοί έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», δήλωσε ο επικεφαλής της EBU, Jon Ola Sand, σε σουηδική εφημερίδα, προσθέτοντας πως κάθε χρόνο γίνονται παρόμοιες καταγγελίες αλλά έχουν αποδειχθεί ψευδείς. «Εμπιστευόμαστε το σύστημα ψηφοφορίας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι κάποιος έκλεψε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι δεν υπ��ρχουν επαρκή στοιχεία για να τεκμηριωθεί η καταγγελία της λιθουανικής ιστοσελίδας, ενώ το βίντεο με το -υποτιθέμενο, πάντα- «λάδωμα» έχει φτάσει και στην Εισαγγελία της Λιθουανίας, εκπρόσωπος της οποίας τόνισε πως, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαταχθεί έρευνα.

Θυμίζουμε πως το Αζερμπαϊτζάν, με τον Farid Mammadov και «Hold me», τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης του 58ου διαγωνισμού, με την Λιθουανία να είναι μεταξύ των χωρών που του έδωσαν τους 12 βαθμούς...

Δείτε το βίντεο που έχει προκαλέσει σάλο στην Eurovision