Κόβουν την ανάσα οι εξελίξεις στον «Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή». Μετά το θάνατο του Ιμπραήμ η Χατιτζέ βάζει σκοπό της ζωής της να σκοτώσει τη Χουρέμ.

Η Νικγιάρ συναντιέται με την Χουρέμ και την ενημερώνει ότι η Μιχριμάχ θα συναντηθεί με τον Μπαλί Μπέη στο κτίριο Μερμέρ.

Εκείνη πηγαίνει κατευθείαν εκεί και συναντά να την περιμένει η Χατιτζέ. Ο�� δυο γυναίκες έχουν μια έντονη συζήτηση, όταν ξαφνικά η Χουρέμ χάνει τις αισθήσεις της, όταν μια γυναίκα της κλείνει το στόμα.

Όταν συνέρχεται βρίσκεται στο κρεβάτι και δε θυμάται τίποτα από την προηγούμενη βραδιά.

Η Χουρέμ αρρωσταίνει βαριά και γεμίζει κοκκινίλες σε όλο της το σώμα. Η σουλτάνα φοβάται ότι η ασθένειά της είναι μεταδοτική, όμως ο γιατρός της λέει πως μάλλον δεν είναι και της ετοιμάζει μια αλοιφή.

Εκείνη ζητά να μη μαθευτεί τίποτα στο παλάτι για την αρρώστιά της, όμως ο Σουλεϊμάν το μαθαίνει και τρέχει στο πλευρό της.

Ο Σουλτάνος ρωτά τον γιατρό αν κάποιος προσπάθησε να δηλητηριάσει τη Χουρέμ, εκείνος όμως δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Ο Σουλεϊμάν ξαγρυπνά στο προσκεφάλι της Χουρέμ, απαγγέλλοντάς της ποιήματα και παρακαλώντας τον Αλλάχ να την κάνει καλά.

Όταν η Χουρέμ συνέρχεται, λέει στην Νικγιάρ ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε και θυμωμένη διατάζει να βάλουν την Νικγιάρ σε ένα τσουβάλι και να την ρίξουν στο Βόσπορο.

Εκείνη τότε της αποκαλύπτει ότι η Χατιτζέ την έβαλε να την παραπλανήσει, υποσχόμενη ότι θα της δώσει την κόρη της και της έκανε μάγια!