Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Ο καινούργιος χρόνος καταφτάνει και τι καλύτερο από το να τον ��ποδεχθείτε με ένα υπέροχο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για τους αγαπημένους σας.

Η Τατιάνα Στεφανίδου θα επιμεληθεί με τα χεράκια της το μενού της Πρωτοχρονιάς για την οικογένειά της και σας προτείνει την αγαπημένη της συνταγή, για να κάνετε τους φίλους και τους συγγενείς σας να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Χοιρινό με δαμάσκηνα προτείνει η γνωστή παρουσιάστρια και εγγυάται για την επιτυχία της συνταγής.

Συστατικά
• 1,5 κιλό χοιρινό μπούτι ξεκοκαλισμένο
• 2 πράσα
• 25 δαμάσκηνα ξερά
• 5 κλωναράκια σέλινο
• 1 ποτήρι κονιάκ
• 10 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
• 6 κ.σ βούτυρο
• Αλάτι, πιπέρι
• Λίγο σπάγκο

Τρόπος μαγειρέματος
Βάλτε τα δαμάσκηνα στο κονιάκ να μουσκέψουν από βραδύς. Ανοίτε το χοιρινό μπούτι και αλατοπιπερώστε το. έπειτα, ψιλοκόψτε το πράσο και το σέλινο. Σε ένα τηγανάκι λιώστε 3 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετέ τα. Όταν μαραθούν καλά στρώστε τα πάνω στο κρέας. Βγάλτε τα δαμάσκηνα από το κονιάκ και στρώστε τα πάνω από τα πράσα με το σέλινο. Κρατήστε το κονιάκ. Χρησιμοποιήστε τα αμπελόφυλλα σαν στρώμα για να πατήσει επάνω το κρέας και τυλίξτε όλες τις στρώσεις αυτές, μαζί με τα αμπελόφυλλα σε ένα σφιχτό ρολό. Δέστε το ρολό σας με το σπάγκο ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα που να χωρά όλο το ρολό, σοτάρετε όλο το ρολό στο υπόλοιπο βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε το κονιάκ. Αφήστε το ρολό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου. Παρακολουθήστε το ρολό και αν δεν έχει πολλά υγρά προσθέστε λίγο χλιαρό νεράκι. Συνοδεύστε το με πουρέ πατάτας ή ρύζι.