Επιμέλεια: Βεργιώτη Χριστίνα

Χριστούγεννα έρχονται, και μαζί με τα δώρα, τα μελομακάρονα και το εορταστικό κλίμα, ξαναζωντανεύουν οι αναμνήσεις των παιδικών μας (και όχι μόνο) χρόνων, που συνοδεύονται με ταινίες, οι οποίες μας έχουν μείνει αξέχαστες, θυμίζοντας μας νοσταλγικά το παρελθόν!

Μπορεί να τις έχουμε δει δεκάδες φορές έκαστη, αλλά κάθε Χριστούγεννα, παρόλο που ξέρουμε την πλοκή, καθόμαστε και τις ξαναβλέπουμε από την αρχή!

Εμείς από το star.gr, θυμηθήκαμε τις ΔΕΚΑ καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες, και σας τις δείχνουμε!

Θα σας πάμε πολύ πίσω τώρα. Στο 1946 και συγκεκριμένα στην ταινία «It’s a Wonderful Life», με πέντε υποψηφιότητες για Oscar, η οποία μιλά για την αξία που έχει η αγάπη της οικογένειας, και των φίλων, ενώ «μιλά» και για τους φύλακες Αγγέλους, καθιστώντας την μια κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία.

1.jpg

Πάμε στο 1993 τώρα, και στα «Muppets Christmas Carol», που έγιναν μεγάλη επιτυχία με το που κυκλοφόρησαν, ενώ ο κόσμος ακόμα και σήμερα τα βλέπει σε DVD, με τους κλασικούς χαρακτήρες των Muppets να κλέβουν την παράσταση με το Christmas Mood τους.

2.jpg
Αξέχαστη θα μείνει και η ταινία «Scrooged», που βγήκε το 1988, είναι τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη και μιλά για την ιστορία του τηλεοπτικού παραγωγού Bill Murray, που αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος, παίρνει τα «μαθήματα» του και αντιλαμβάνεται την πραγματική σημασία των Χριστουγέννων.

3.jpg
Τι να λέμε τώρα για το «Home Alone» ή αλλιώς «Μόνος στο Σπίτι», που βγήκε το 1990 και μέχρι σήμερα δεν βαριόμαστε να το βλέπουμε. Ποιος θα ξεχάσει τον αξιαγάπητο μεν, πολυμήχανο δε πιτσιρικά, που κάνει τους ληστές «με τα κρεμμυδάκια», και επιβιώνει μόνος του χωρίς την οικογένεια του που έφυγε για διακοπές… ξεχνώντας τον!

4.jpg
Συνεχίζουμε με την ταινία «The Nightmare before Christmas», του 1993. Είναι ταινία φαντασίας, με το ιδιαίτερο style του Tim Burton, που λαμβάνει χώρα στην «Πόλη Halloween», γεμάτη από φαντάσματα και… πλάσματα, που θέλουν να τη μετατρέψουν σε «Χριστουγεννιάτικη πόλη».

5.jpg

Αξέχαστη θα μείνει σε πολλούς και η ταινία «Elf», που κυκλοφόρησε το 2003 και μιλά για τον αγώνα… «αυτογνωσίας» ενός ξωτικού του Άγιου Βασίλη, που ψάχνει να βρει την πραγματική καταγωγή του.

6.jpg
Τι να πει κανείς για τα αξιαγάπητα «Gremlins», που βγήκαν για πρώτη φορά το 1984 και μας τρέλαναν! Τα αξιαγάπητα αυτά «κατοικίδια» μεταμορφώνο��ται Χριστουγεννιάτικα σε τερατάκια και γίνεται… το «έλα να δεις»!

7.jpg
Για τους μεγαλύτερους, συνεχίζουμε με την ταινία «ο Άγιος Βασίλης είναι Λέρα», του 2003 που παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των γιορτών και του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος.

8.jpg

Κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία, και το «Ghostbusters» που βγήκε για πρώτη φορά το 1984, που μιλά για φαντάσματα, εκτοπλάσματα, και άλλα τέτοια υπερφυσικά!

9.jpg
Τέλος, αγαπημένη είναι και η ταινία «The Polar Express» του 2004, το οποίο μιλά για ένα αγοράκι, που Παραμονή Χριστουγέννων, επιβιβάζεται σε ένα μαγικό τραίνο, με προορισμό το Βόρειο Πόλο και το σπίτι του Άγιου Βασίλη.

10.jpg